DALFSEN – Zaterdag had de Ambachtelijke Vechtdal Brouwerij in Dalfsen – in het kader van de week van de Nederlandse biercultuur – een Open Dag.
Velen hebben gebruik gemaakt van de mogelijkheid om de Dalfser brouwerij te bezoeken en tijdens een rondleiding door brouwers en vrijwilligers geïnformeerd te worden over het brouwproces en de verschillende biersoorten.
In Dalfsen wordt het bier – inmiddels al dertien soorten – gemaakt met uitsluitend de natuurlijke grondstoffen mout, hop, water en gist.
Niet alleen bierliefhebbers hebben een kijkje in de brouwerij genomen en een biertje geproefd; er waren ook geïnteresseerde collega-brouwers naar Dalfsen gekomen.
Het allernieuwste biertje van de brouwerij kon gisteren geproefd worden: Kalm An. Dit is een bier met een laag alcoholpercentage (2,5 %).
Alle bieren zijn op veel locaties in het Vechtdal en ver daarbuiten (van Akkrum tot Zuidwolde) verkrijgbaar.
Meer informatie hierover staat op de website van de Ambachtelijke Vechtdalbrouwerij.