Twee nieuwe huurwoningen aan Zandspeur in Nieuwleusen

Twee nieuwe huurwoningen aan Zandspeur in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Op de hoek van de Zandspeur en de Burgemeester Bentinckstraat komen binnen afzienbare tijd twee nieuwe huurwoningen in de vrije sector. Nu staat hier nog het bedrijfspand van Smink Culinair.

Door andere marktomstandigheden als gevolg van corona heeft Rob Smink aanpassingen doorgevoerd in zijn bedrijf.  Ze gaan dan ook niet stoppen met hun activiteiten maar verplaatsen. Daardoor staat het pand vijf dagen in de week leeg en dat is economisch niet rendabel. Ruim een jaar geleden hebben ze contact gezocht met De Spil in Nieuwleusen. ‘Samenwerken met hun voor onze cursusactiviteiten in de avonduren kan daar plaatsvinden en voor de opleidingen zijn we afhankelijk van de beschikbaarheid van het leslokaal maar dat is nu niet aan de orde omdat er weinig aanmeldingen zijn’, aldus Smink.
Iets wat ze ook hebben opgestart in coronatijd was het aanschaffen van een bus met een mobiele keuken. Hiermee kunnen ze de cateringactiviteiten ook doorzetten. Ieder weekend staat de bus op de camperplaats in Nieuwleusen.

Omdat er geen geschikte nieuwe invulling voor het pand aan de Zandspeur is gevonden is het idee ontstaan het bedrijfspand te slopen en op deze plek twee woningen te bouwen. De gemeente Dalfsen wil hieraan meewerken. De raadscommissie bespreekt de stedenbouwkundige visie op dinsdag 7 juni. Volgens het voorstel past de woningbouw in het bestaande gebied dat al voor een groot deel uit woningen bestaat. De toekomstige groenere uitstraling zorgt voor een kwaliteitsverbetering en het type woningen sluit aan bij de vraag van senioren, aldus de gemeente. Ook de omwonenden zijn positief over de plannen.

De initiatiefnemer gaat bij de bouw diverse duurzame technieken toepassen zoals een luchtwarmtepomp, zonnepanelen en retourventilatie. Hergebruik van materialen van het te slopen pand is nog in onderzoek en het is bedoeling om vleermuiskasten op te hangen in het kader van natuur inclusief bouwen. 

Artikel delen: