Oppositie kritisch over coalitiedocument ‘Veel te doen in Dalfsen’ - Foto: Paul Scholten
Foto: Paul Scholten

Oppositie kritisch over coalitiedocument ‘Veel te doen in Dalfsen’

DALFSEN – De fractievoorzitters van ChristenUnie, PvdA, D66 en VVD hebben zich woensdagavond kritisch uitgelaten over het coalitiedocument 2022-2026 ‘Veel te doen in Dalfsen’ van Gemeentebelangen en CDA.

Zo mist Rietje Lassche (ChristenUnie) een overall-visie, volgens Leander Broere (PvdA) grossiert het document in vaagheden, Bernard Smalbraak (D66) typeert het stuk als een intentieverklaring en Gerrit Jan Veldhuis (VVD) ziet te veel hoofdlijnen en te weinig concrete plannen. 

In hun reactie gaven zowel Inge Haarman (Gemeentebelangen) als Bert Ruitenberg (CDA) aan dat hiervoor bewust is gekozen: er is voor de oppositiepartijen volop ruimte om bij de verdere uitwerking inbreng te leveren. 

Beide nieuwe fractievoorzitters van Gemeentebelangen en CDA reageerden niet op het verwijt van de oppositie dat het formatieproces achter gesloten deuren heeft plaatsgevonden en dat er geen openbaar debat is gehouden over het verslag van informateur Roland Kip. 

Daarna volgde de benoeming van de vier beoogde wethouders: André Schuurman, Ruud van Leeuwen, Jan Uitslag en Betsy Ramerman. Vervolgens ging de raad akkoord met de toelating van twee nieuwe raadsleden: Jolande Upper (Gemeentebelangen) en Miriam Veldkamp (CDA). Zij nemen de plaats in van de raadsleden die tot wethouders zijn benoemd (Schuurman en Ramerman). 

Artikel delen: