Een echte wijngaard van start bij Decohof

Een echte wijngaard van start bij Decohof

HOONHORST  – Een poosje geleden  is Ruben druk geweest met de aanplant van 400 druivenstokken bij Decof in Hoonhorst. Hij gaat in eigen beheer de komende jaren bouwen aan een heuse eigen wijngaard om uiteindelijk zijn eigen wijn te kunnen gaan maken.

Hiervoor heeft hij vorig jaar een cursus gevolgd. Wij (Decohof) stellen hem daarvoor de grond, machines, gereedschap en werkruimte beschikbaar:  op naar een mooie samenwerking. Zie de foto’s: van af de weg kan je al duidelijk dat de druivenstruiken het goed doen, ze hebben de grootste schik daar.

Decohof wil ook anderen gaan helpen:  START UP FARM; Ondersteuning bij het starten van een biologisch bedrijf 

Wil je zelf een biologisch bedrijf beginnen? Maar heb je nog niet de beschikking over voldoende kapitaal, grond en/of kennis? Wij helpen je graag op weg!

Vanuit de filosofie van ons bedrijf: “mens, plant en dier werken samen”, willen wij mensen helpen die net als ons geloven in een systeem waarbij alleen gebruik gemaakt wordt van natuurlijke bronnen.

In ruil voor arbeid of andere wederdiensten kunnen wij bijvoorbeeld onze grond, schuren en materieel  aanbieden aan startende ondernemers. In een persoonlijk gesprek willen wij graag de mogelijkheden verder bespreken.

Het eerste Start-up farm initiatief is inmiddels gerealiseerd in de vorm van een kruidenlabyrint

Therapeut  John Musterd zocht een plek voor een permanent labyrint en wij wilden meer kruiden om te plukken aanbieden.

zie hier meer 

 

Foto's 2
Een echte wijngaard van start bij Decohof
Artikel delen: