Crisisnoodopvang Ommen

OMEN – De gemeente Ommen gaat vanaf komende dinsdag 21 juni opvangcapaciteit beschikbaar stellen voor asielzoekers en vluchtelingen in sporthal De Slaghen in Ommen. De crisisnoodopvang biedt plaats aan 75 personen voor de duur van 14 dagen.

We begrijpen dat deze situatie vragen oproept. Wij kunnen ons voorstellen dat u vragen hebt over crisisnoodopvang. Via onderstaande link proberen we zoveel mogelijk vragen te beantwoorden.

Veel gestelde vragen

 

Landelijke crisis

Op vrijdagmiddag 17 juni werd duidelijk dat het kabinet de situatie rond de asielopvang als landelijke crisis bestempelt. Als gevolg van een aanhoudende instroom van vluchtelingen en het gebrek aan opvangcapaciteit zijn de afgelopen maanden bij herhaling ontoelaatbare situaties ontstaan op het gebied van veiligheid, gezondheid en maatschappelijke onrust in en rond het aanmeldcentrum in Ter Apel. Vanuit de Rijksoverheid zijn de veiligheidsregio’s gevraagd crisisnoodopvangplekken te realiseren. De gemeente Ommen heeft besloten om sporthal de Slaghen aan te wijzen als tijdelijke opvanglocatie.

Opvang

Burgemeester Hans Vroomen: “De veiligheidsregio IJsselland heeft gevraagd aan de gemeente Ommen om met de grootste spoed een opvanglocatie gereed te maken. We vinden dat we als gemeente de verantwoordelijk hebben om een bijdrage te leveren aan de crisisnoodopvang van vluchtelingen en asielzoekers. Daarom bieden we vanaf dinsdag 21 juni voor een duur van 14 dagen opvang aan vluchtelingen en asielzoekers die bij aankomst in Ter Apel niet gelijk daar onderdak kunnen krijgen.”

Informatie

Omwonenden van sporthal De Slaghen worden op zeer korte termijn geïnformeerd over de crisisnoodopvang. Op www.ommen.nl/crisisnoodopvang is meer informatie te vinden over de opvang. Deze pagina wordt regelmatig bijgewerkt. De gemeente is van maandag tot en met vrijdag tussen 08.00 en 17.00 uur telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 14 0529.

Bron gemeente Ommen

Artikel delen: