Imposante sluiting van  klassiek seizoen met superduo Huijnen en Hopman

Imposante sluiting van klassiek seizoen met superduo Huijnen en Hopman

“Eén adem, één harteklop, één lichaam”, “Meeslepend en tot in detail verzorgd en “Het plezier spat eraf”.

Landelijke recensenten komen woorden tekort bij hun waardering voor het buitengewoon veelzijdige tweetal Cécile Huijnen op viool en Marieke Hopman op accordeon. Gelauwerd met vele prijzen na hun opleidingen aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag studeerde violiste Huijnen o.a. verder bij Jaap van Zweden en van oorsprong pianiste Hopman slaagde summa cum laude op accordeon aan de Royal Danish Academy of Music in Kopenhagen. Daarna vonden ze snel de weg naar de top van de vaderlandse klassieke muziek.

Op originele wijze vertolken ze hun meeslepende muziek, omlijst met persoonlijke verhalen. Het publiek leeft zowel figuurlijk als letterlijk mee met het gebeuren op het podium. Het is een voortdurende zoektocht naar werken die de viool en de accordeon als vanzelfsprekend op elkaar laten aansluiten.

Dat levert een verbazingwekkende programmamix op van volksmuziek uit Oost-Europa tot Strawinsky en van Duitse romantiek via zigeunermuziek naar Zuid-Amerikaanse tangomuziek. Zelfs werd er werk speciaal voor hun specifieke combinatie geschreven. Het duo bewerkt daarbij zelf alle stukken voor hun optreden. Zonder het origineel geweld aan te doen vinden ze muzikale uitwegen die ruimte bieden aan hun eigen, karakteristieke speelwijze. Het resultaat swingt nu eens de pan uit, creëert dan weer een stille intimiteit en is altijd virtuoos en meeslepend expressief.

Het wordt een meer dan waardige afsluiting van een toch altijd al indrukwekkend hoogwaardig klassiek Stoomfabriekseizoen. Cécile Huijnen en Marieke Hopman kunt u horen en zien op zondag 3 juli 2022 om 15:00 uur Theater De Stoomfabriek in Dalfsen. Kaarten kosten € 22,50 en zijn verkrijgbaar aan de zaal, bij Primera Dalfsen of via de site: www.theaterdestoomfabriek.nl.

Artikel delen: