Opnieuw coronasteun voor verenigingen en culturhusen - Foto: Paul Scholten
Foto: Paul Scholten

Opnieuw coronasteun voor verenigingen en culturhusen

DALFSEN – Tien aanvragers ontvangen een bedrag uit Corona Noodfonds van de gemeente Dalfsen. Dalfsen heeft voor de periode van 13 november 2021 tot 1 maart 2022 voor de vierde keer het Corona Noodfonds opengesteld.

Dit Noodfonds biedt ondersteuning aan maatschappelijke instellingen die door het coronavirus financiële hinder hebben ondervonden.

De dertien ingediende aanvragen zijn door de gemeente beoordeeld. Tien organisaties krijgen een bedrag toegekend. Het zijn vooral voetbalverenigingen en kulturhusen die steun krijgen. Totaal keert de gemeente bijna 88.000 euro uit.

Wethouder Ruud van Leeuwen: “Door de coronacrisis ondervonden in onze gemeente maatschappelijke instellingen financiële hinder of konden hun taken niet uitvoeren. Destijds hebben we het Corona Noodfonds ingesteld om deze instellingen een handje te helpen. Dat we zo lang in de greep waren van het virus, hadden we ons destijds niet voor kunnen stellen. We zijn dan ook blij dat we viermaal het Noodfonds hebben open kunnen stellen en gelden beschikbaar hebben gemaakt”.

 

Artikel delen: