Festival de Vecht 2022 zorgt voor een bruisend Vechtdal vol evenementen

Festival de Vecht 2022 zorgt voor een bruisend Vechtdal vol evenementen

REGIO – Festival de Vecht 2022 zorgt in de maand augustus voor een bruisend Vechtdal vol evenementen voor jong en oud. Dit wordt alweer de zevende editie van Festival de Vecht. Het Festival presenteert van Zwolle tot en met Hardenberg een heel gevarieerd aanbod aan evenementen. Van concerten tot muzikale fietstocht, van vaartochten over de Vecht tot streekproducten markten. Er is van alles te doen op unieke locaties langs de Vecht.

Het grote Festival Concert vindt dit jaar plaats in Zwolle op Landgoed Holthagen. Daar treden drie live bands op, waaronder het Wouter Hamel Trio.

Wat gaan we doen

Het DNA van Festival De Vecht bestaat uit de rivier de Vecht. Er zijn in het Vechtdal vele prachtige locaties op en rond de Vecht waar activiteiten georganiseerd kunnen worden. Zowel bestaande als nieuwe culturele activiteiten worden op die locaties aan elkaar gekoppeld. Door de krachten te bundelen zetten we de Vecht en het Vechtdal op de kaart.

Daarbij fungeert Festival De Vecht als paraplu boven de diverse programma onderdelen. De activiteiten staan op eigen benen en Festival De Vecht verbindt en zorgt voor gezamenlijke marketing en publiciteit. Zo rijgt Festival De Vecht activiteiten aan elkaar als kralen waardoor een culturele ketting langs de Vecht zichtbaar wordt.

Festival De Vecht gaat voor cultuur, natuur, samenwerking, het geven van impulsen en het profileren en promoten van het Overijsselse Vechtdal en de Vecht.

Hoe gaat Festival De Vecht 2022 eruit zien

Het Festival vindt plaats op de volgende locaties:

OMMEN  

Zo. 14 aug.        LANDGOED CONCERTEN in Landgoedcentrum Vilsteren. Met ’s morgens de voorstelling  ‘Assepoester’ voor het kleine publiek vanaf 3 jaar en ’s middags een prachtig piano concert door klassiek pianiste Marlies du Mosch.

Za. 27 aug.        PICKNICK CONCERT op een prachtige locatie in de open lucht bij  schutsluis Vilsteren kan met uitzicht op de Vecht genoten worden van heerlijke hartige hapjes en drankjes verzorgd door Herberg De Klomp. De muzikale omlijsting is van het vintage jazz Dupa Trio. Met muziek uit de roaring twenties en swing era zorgen zij voor de vrolijke noot.

Zo. 28 aug.        MUZIKALE FIETSTOCHT Er wordt een mooie fietsroute van naar keuze 15 of 18 km uitgezet, die langs de mooiste plekjes rondom Ommen gaat. Op de drie stoplocaties worden de fietsers onthaald met een hapje en/of drankje en met muziek. Van 4TuneVocals, Jan & Frank en Esther Groenenberg met gitarist Milo Groenhuijzen. Leuk voor het hele gezin.

HARDENBERG

Zo. 7 aug.          MAGISCHE WITTE VERSCHIJNINGEN Betoverende witte fantasiefiguren lopen door de straten van Hardenberg. Ze dansen, slaan hun vleugels uit en sluiten hun wervelende witte concert af met een spectaculaire climax.

Za. 13 aug.        LIVING STATUES Standbeelden komen tot leven! Verspreid door het centrum van Hardenberg vinden er diverse bijzondere acts plaats.

DALFSEN

19, 20 en 21 aug. VAARTOCHTEN MET DE DALFSER ZOMP Met gids wordt er gevaren op de Vecht en sporen gezocht langs de Vecht. Ook kunnen er vaartochten in de zomp gecombineerd worden met een film over de historie van de Vecht in De Stoomfabriek.

half juli-half sep KUNSTWERK EN EXPOSITE RONALD A. WESTERHUIS Ronald A. Westerhuis is een landelijk bekende kunstenaar uit Zwolle. In de Synagoge Dalfsen is zijn 20-jarig jubileumexpositie te zien. En naast het gemeentehuis op het evenemententerrein wordt zijn kunstwerk ‘New World’, een grote cortenstalen bol van 4,5 meter doorsnee, geplaatst. De kunstenaar geeft ook nog een lezing over zijn werk.

Za. 20 aug.        CIGARBOX GITAAR WORKSOPS VOOR KIDS EN OPTREDEN CIGARBOX HENRI AND THE NEW AMERICAN FARMERS O.l.v. Cigarbox Henri worden 3 workshops voor kinderen van 7-12 jaar gehouden. Ze maken een 1-snarige gitaar en leren er ook op spelen. Aan het eind van de dag is er een grande finale waar alle kinderen aan deel kunnen nemen. ’s Avonds treden Cigarbox Henri and The New American Farmers gratis op op het Koninginnenplein.

SALONORKEST SPOOM verrast op wisselende tijden het publiek met een superleuk optreden in de vorm van een flashmob. Naast De Stoomfabriek.

21 aug. VECHTERWEERD EVENT een uitgebreid programma voor jong en oud. Gratis toegankelijk. Met een wandeling, 11 panoramaschilders op de dijk, een kunstmarkt en ecologische local food & drinks markt, theater bij de hooiberg door Net Even Anders, ‘kampvuur’ muziek, en muzikale optredens van Carmine Calls en Two Lucky Minds.

ZWOLLE

Za. 28 aug.        FESTIVAL CONCERT Landgoed Holthagen wordt omgetoverd tot festivalterrein. Met een foodtruck, streekproducten markt en drie spectaculaire live bands. Met Wouter Hamel Trio, Leonard Cohen Revial Band en Shebop met Linda Westera.

Tot eind aug.    VECHTDAL Er is een Festival de Vecht kunstwedstrijd uitgeschreven: maak een schilderij, tekening of foto op het thema ‘De Overijsselse Vecht’. Een vakjury o.l.v. Hester Molenberg boordeeld de werken en de beste 10 worden op een mooie locatie geexposeerd. Er zijn mooie prijzen beschikbaar voor de groep 12 – 18 jaar en de groep 18 jaar en ouder. Iedereen, amateur, professional of gewoon omdat je het leuk vindt, kan gratis meedoen.

Samenwerking

Festival de Vecht kan niet zonder samenwerking en sponsors. De verbindingen die we maken door samenwerking  en de financiële steun van onze sponsors geven ons de middelen die we nodig hebben om het festival en alles wat daarmee samenhangt te kunnen organiseren.

Voor de realisering van Festival De Vecht wordt er samengewerkt met o.a. diverse gemeentes, de provincie en lokale en regionale bedrijven en verenigingen en sponsors.

Kom samen, kom genieten

De diverse onderdelen van Festival De Vecht bieden een scala aan mogelijkheden om samen met familie, vrienden, relaties of het hele gezin van unieke belevenissen te genieten. Samen beleven, samen genieten. In ons prachtige Vechtdal. Festival De Vecht maakt het mogelijk voor alle inwoners en bezoekers van het Vechtdal!

Foto's 2
Festival de Vecht 2022 zorgt voor een bruisend Vechtdal vol evenementen
Artikel delen: