Streekcafe Leader Noord Overijssel

REGIO – Inwoners gaan LOS in streekcafés om de regio vorm te geven. Inwoners gaan LOS in streekcafés om regio vorm te geven NOORD OVERIJSSEL – Inwoners en ondernemers van Noord Overijssel werken samen aan een levendige regio tijdens het streekcafé in het Vechtdal, IJsseldelta en Weerribben Wieden. Hoe houden we deze regio’s een fijne plek om te wonen, ondernemen en beleven?

 

De antwoorden worden verwerkt in een nieuwe lokale ontwikkelstrategie (LOS) van 2023-2027. Het meeschetsen van de regio is niet alleen enorm belangrijk, deelnemers kunnen daar bovendien nog leuke prijzen mee winnen.

Aanmelden kan via www.leadernoordoverijssel.nl De streekcafés zijn hét moment om jouw regio verder vorm te geven. Geef je snel op, want vol=vol! Op donderdag 8 september is streekcafé Vechtdal. Het begint om 17.00 uur en is rond 20.00 uur afgelopen. “Samen meer streek, dat is wat we centraal stellen in deze streekcafés en de nieuwe lokale ontwikkelstrategie”, aldus Anieke van Wijnen Leader-ontwikkelaar. “In het voorjaar hebben we al veel mooie ideeën voor Vechtdal, IJsseldelta en Weerribben Wieden ontvangen door middel van een vragenlijst en interviews. In september zijn er deze bijzondere streekcafés, waar iedere inwoners van harte welkom is, van jong tot oud. Ook bestuurders, overheden, initiatiefnemers, ondernemers, onderwijs en organisaties mogen mee komen schetsen. Het is dan vervolgens aan ons om al die ideeën logisch op papier te krijgen.”

 

Soep van maken
Iedereen van jong tot oud is welkom bij deze bijeenkomsten. Na de centrale aftrap gaan de jongste deelnemers soep maken van lokale producten. Dit is onder begeleiding van de theatergroep Meisjes van Plezier. Naast het koken gaan ze aan de slag met hun ideeën voor een aantrekkelijk gebied. Voor de volwassenen zijn er drie rondes. Zij gaan aan de slag met themabeelden en interactieve toekomsthoeken waarbij de vraag centraal staat ‘wat vind jij belangrijk voor toekomstige ontwikkeling in jouw omgeving’. De groepen komen rond etenstijd samen.

Tijdens het avondeten wordt er nog doorgepraat over de ontwikkeling van de regio op een prikkelende manier. Meeschetsen samen met je buren, opa, oma of vrienden. Het meeschetsen met de wensen voor de regio is erg belangrijk, want jouw mening is erg waardevol. Daarnaast kun je er ook nog o.a. een weekendje weg mee winnen. Aanmelden kan via www.leadernoordoverijssel.nl.

Video 1
Video:
Artikel delen: