Brandweer Dalfsen te hulp bij brand Herfte

HERFTE  – De brandweer van Zwolle is vrijdag 12 augustus gealarmeerd op de Sorghvlietweg. De melding werd om 14:47 via het P2000 netwerk verzonden naar de brandweer van Zwolle, die met spoed ter plaatse is gegaan.

Vanwege de droogte  werden ook de brandweerkorpsen uit Staphorst, Wezep, Dalfsen en Wapenveld gealarmeerd. In het bos bleek een brand te woeden op de bodem.

De brandweer had om precies te zijn hebben  14.000 liter water gebruikt voor deze brand, onze bosbrandweerauto heeft ruim 3.000 liter water bij zich, Wezep, Staphorst net zo en de tankwagen uit Hattem had nog veel meer water bij zich, we zijn zuinig met water en hebben niet alles gebruikt. Wil je een filmpje zien waar we te zien zijn?: https://www.youtube.com/watch?v=SaZcgZFaygY 

 

We hebben wel scheppen gebruikt, ook dat is te zien op het filmpje en weet je waarom: omdat de brand wel eens verder smeult. De bovenlaag van ong. 15 cm bestaat uit organisch materiaal wat zo weer kan gaan branden, we hebben het nu tot op het zand gespit en er een geul om heen gegraven en deze vol laten lopen met water.

Artikel delen: