Tiny houses en woningen voor jongeren/senioren in plaats van vrije sector woningen? - Foto: Paul Scholten
Foto: Paul Scholten

Tiny houses en woningen voor jongeren/senioren in plaats van vrije sector woningen?

DALFSEN – De gemeente Dalfsen heeft onlangs beslist dat er Tiny Houses aan de Oosterdalfsersteeg gaan komen en wel op het weiland aan de noordelijke kant van begraafplaats Welsum.

De andere mogelijke locatie Gerner Es/Koekoeksteeg is daarmee van de baan. De gemeente kiest voor de plek aan de Oosterdalfsersteeg, omdat deze gemakkelijker te ontwikkelen is.

In het stedenbouwkundig plan Oosterdalfsen Noord, dat aan de orde komt in de gemeenteraadsvergadering van september, staan op die locatie ook een twaalftal ruime vrije sector kavels.

Op twee van deze grote kavels kunnen (als proef) twaalf kleine huizen komen.

De ontsluitingsweg, de riolering etcetera die nodig zijn voor de vrije sector woningen kunnen in eerste instantie worden gebruikt voor de proef met de kleine woningen.

De resterende tien kavels zal de gemeente te zijner tijd gaan uitgeven voor (grote) vrijstaande en twee-onder-een-kap woningen.

Waar hebben de inwoners van de gemeente Dalfsen en Dalfsen-dorp eigenlijk behoefte aan?  Grote kavels met vrije sector woningen of kleinere kavels met woningen voor starters en ouderen? Stuur je reactie door naar Dalfsennet (pscholtendsn@gmail.com)

Op het bovenstaande e-mailadres zijn al,diverse reacties ontvangen. Uit alle blijkt dat de inwoners van Dalfsen verwachten dat de gemeente eindelijk iets gaat doen aan de huisvesting van jongeren en senioren.

Aan huizen voor deze doelgroepen is belangstelling en niet zoals in Dalfsen bijna gebruikelijk is grote kavels uitgeven voor vrijstaande en twee-onder-een-kap woningen.

Vind je dat de gemeente actief moet zijn om kavels voor jongeren/senioren aan te bieden of huizen voor deze groepen te laten bouwen, geef dan een reactie.

Van de ontvangen reacties komt op DalfsenNet een overzicht te staan, maar dan wel zonder naam van de inzenders. Ook zullen de volledige inzendingen doorgestuurd worden naar de gemeenteraad.

 

 

 

 

 

Foto's 2
Tiny houses en woningen voor jongeren/senioren in plaats van vrije sector woningen? - Foto: Paul Scholten
Foto: Paul Scholten
Artikel delen: