De heer De Vries 100 jaar - Foto: Johan Bokma
Foto: Johan Bokma

De heer De Vries 100 jaar

DALFSEN – De heer de Vries geboren 20 september 1922 in Oosterbierum gemeente Barradeel in Friesland waar de Frits de Vries, genaamd Feike is opgegroeid.

De Vries komt uit een gezin van 5 kinderen, hij heeft nog 1 zusje Doete zij is 94 jaar en woont in Beverwijk, als verrassing kwam zij gisteren naar Dalfsen om haar broer te feliciteren. Feike verbleef tijdens de oorlog bij een tante in Brunssum (Limburg) waar hij tijdens een dansavond zijn vrouw ontmoete (Mia de Vries-van de Roer) Ze trouwden 22 april 1947 en waren 62 jaar getrouwd. Mia overleed 12 jaar geleden. Zij hebben 3 dochters gekregen, waarvan Nellie in 2011 is overleden. Marianne woont in Nieuwkoop en Hanny woont in Dalfsen.

Feike heeft 7 kleinkinderen en 16 achterkleinkinderen. In 1955 verhuisden zij naar Dalfsen. Feike werkte toentertijd in de aannemerswereld, graafwerkzaamheden. Vervolgens is hij zijn eigen handelsonderneming gestart onder de naam ‘’Royal’’ En zocht altijd naar een nieuwe uitdaging.

Feike heeft tot zijn 98e zelfstandig gewoond in de Koestraat tot het niet meer ging. Zijn gehoor en gezichtsvermogen gingen toen hard achteruit. Sinds maart 2021 woont Feike naar volle tevredenheid in de Rosengaerde. Directrice Margot Seip kwam gisteren op de koffie om hem te feliciteren en de jarige namens de organisatie een bloemetje te overhandigen. Het feest werd gegeven in het Rode Hert waar burgemeester Erica van Lente hem kwam feliciteren met zijn verjaardag.

Artikel delen: