DalfsenNet

Vlozaad is weer volop leverbaar

Vlozaad is weer volop leverbaar

DALFSEN – STERREBOS – Ze zaten even helemaal zonder maar, ze hebben weer een paar balen helemaal uit India aan laten rukken. Vlozaad wat is dat, dat is een soort wondermiddel. Het bestaat uit de zaadhuiden van de zaden van de plantensoorten het Plantago ovata (Indische psyllum) of Plantago afra (synoniemen Plantago indica en Plantago psyllium) van het geslacht Weegbree. Het product is te vergelijken met zemelen.

Lees hier onder eerder geplaatst bericht.

Vlozaad: de kilo’s vliegen er af

DALFSEN – ZWOLLE – Vlozaad of psylliumzaad is het zaad van de weegbreesoort Plantago ovata, een 1-jarige plant van oorsprong uit Iran of Pakistan, maar ook prima te telen in Europa.  De zaadhulzen van Plantago ovata zijn niet alleen bekend als een veilig en effectief laxeermiddel uit de oudheid, maar verbetert ook de darmflora. De werking steunt vooral op de aanwezige slijmstoffen, dat zijn voor de mens onverteerbare koolhydratenketens.
Door het sterke absorptievermogen kunnen zij veel water binden en zo 20 tot 25 maal in volume toenemen. Heel belangrijk is om voldoende water (minimaal 1 glas per 1 lepel vlozaad) in te nemen voor een goede darmstimulatie.
Voordelen:
• Helpt bij het verlagen van het cholesterolgehalte
• Het reguleert de bloedsuikerspiegel
• Goed voor hart en bloedvaten
• Gaat reflux (brandend maagzuur) tegen door binding maagzuur
• Gunstige invloed op de stofwisseling van koolhydraten en vetten
• Reinigt de darmen en bevordert een goede darmflora (= prebiotica)
• Verbetert de darmperistaltiek
• Heeft een vetbindende eigenschap waardoor een deel van de opgenomen vetten tijdens de maaltijd niet opgenomen worden in het lichaam
Psylliumvezels bevatten geen gluten of fytinezuur. (sommige gebruiken het voor het bakken van koekjes of het maken van brood) Voor de maximale absorptie van water moeten de zaadhulzen heel fijn gemalen worden.
Vlozaad is een goede steun in de rug bij het afslanken.
Hoe te gebruiken? Vlozaad kan het beste 15 minuten voor de maaltijd worden ingenomen. 1 koffielepel vlozaad oplossen in voldoende water, eventueel met wat (suikervrije) ranja voor de smaak. Het vormt een gelachtige substantie. Na het innemen 1 glas water drinken.
(psyllium kan de werkzaamheid van bepaalde medicijnen beïnvloeden zoals lithium, antibiotica, cholesterolmedicamenten en diabetesmedicatie. Niet geschikt voor jonge kinderen en mensen met slikklachten) verkrijgbaar bij Het Boskamp
Sterrebosweg 2 in Dalfsen. ( open  van dond. tm en zondag vanaf 13.00 uur) De prijs 16,75 per zak van 450 gram dat is al een grote zak van dat spul, want het is super licht), zeker genoeg voor 3 maanden.

We horen hele (alleen maar) goede  resultaten, van o.a dat eindelijk de kleren weer passen die in de kast hangen, weer andere is in een korte tijd 3 kilo’s zijn kwijtgeraakt, weer een ander kwam altijd aan het overgeven bij het eten van witbrood, dat is nu over.

Weer iemand gebruikt het voor zijn hond tegen vlooien.

Foto's 5
Vlozaad is weer volop leverbaar
Vlozaad is weer volop leverbaar
Vlozaad is weer volop leverbaar
Vlozaad is weer volop leverbaar
Artikel delen: