Voor alle bezoekers ‘Cichoreibier’ in het Theater - Foto: Johan Bokma
Foto: Johan Bokma

Voor alle bezoekers ‘Cichoreibier’ in het Theater

DALFSEN – Vrijdagavond tijdens een volle bak in theater de Stoomfabriek. Daar komen Albert Huisjes en Moes Hartman Kok het theater binnen stormen bij aanvang van de voorstellig van Jopie Bekedam en Han Noten. Wat is een memorabele avond geworden is, maar daarover later meer.

Albert Heijn Dalfsen, Grandcafé De Fabriek en Restaurant Sukerieje hebben samen met de Ambachtelijke Vechtdal Brouwerij een ‘Cichoreibier’ gebrouwen. Een amberkleurig biertje met duidelijke karamel-achtinge smaak van cichorei met een zachte bittere afdronk.

Eigenlijk was het Albert Huisjes die het initiatief nam voor een bier met het oog op de geschiedenis waar nu De Fabriek, Sukerieje en Albert Heijn staan. Cichorei is misschien niet het eerste ingrediënt waar je aan denkt als je een bier brouwt maar zeker zo interessant.

Van cichoreiwortel werd vroeger surrogaatkoffie gemaakt. Het is een streekproduct en je kan het ook wel langs de snelweg vinden: van die grote planten met hemelsblauwe bloemetjes. Het is familie van de witlof, een vergeten groente dus. Cichoreiwortel is heel bitter. We gebruiken nog wel wat hop in het bier, maar de smaak komt van de wortel.” Het eerste Cichoreibiertje werd uitgereikt door Albert Huisjes aan Han Noten die helaas een beetje in het donker stond tijdens de overhandiging. Alle bezoekers kregen na afloop van de hilarische voorstelling een flesje Cichoreibier mee naar huis om te proeven, en die smaakte naar meer!

Foto's 6
Voor alle bezoekers ‘Cichoreibier’ in het Theater - Foto: Johan Bokma
Foto: Johan Bokma
Voor alle bezoekers ‘Cichoreibier’ in het Theater - Foto: Johan Bokma
Foto: Johan Bokma
Voor alle bezoekers ‘Cichoreibier’ in het Theater - Foto: Johan Bokma
Foto: Johan Bokma
Voor alle bezoekers ‘Cichoreibier’ in het Theater - Foto: Johan Bokma
Foto: Johan Bokma
Voor alle bezoekers ‘Cichoreibier’ in het Theater - Foto: Johan Bokma
Foto: Johan Bokma
Artikel delen: