Kunstenaars in beeld: Hinke Oosten - Foto: Paul Scholten
Foto: Paul Scholten

Kunstenaars in beeld: Hinke Oosten

DALFSEN  – De eerste deelnemer voor dit nieuwe project op DalfsenNet is Hinke Oosten.

Hinke heeft op het adres Wannestraat 7 in Dalfsen eigen atelier met galerie waar zij dagelijks aan het werk is. Dit atelier is enkel op afspraak te bezoeken; dat kan via hinkeoosten@gmail.com of 06 – 14 17 83 73. Het websiteadres is hinkeoosten.nl

Hinke heeft onder andere een HBO-opleiding op het gebied van Maatschappelijk Werk en Dienstverlening gedaan; zij heeft geen kunstopleiding gevolgd. Zij heeft zich een eigen kunststijl aangemeten en daardoor zijn haar kunstwerken uniek te noemen.

Zij is ongeveer zes jaar professioneel kunstenaar met abstracte schilderkunst. Zij maakt naast exclusieve wandkleden ook veel “levensdoeken” of “verwerkingsdoeken”. Via deze schilderijen helpt ze mensen verder met verwerkingsprocessen zoals voor rouw en verlies.

Belangrijk voor Hinke is dat in al werk duurzaamheid een belangrijk item is. De “ondergronden” (doeken) die zij voor haar wandkleden gebruikt, zijn allemaal gebruikte stoffen zoals dekbedovertrekken, lakens, dikke gordijnen. Bovendien zijn de verven afkomstig uit restpartijen van schildersbedrijven en particulieren.

In 2023 gaat Hinke weer meedoen met het project Kunst om Dalfsen en verder staan dan de Nationale Kunstdagen op haar programma.

Ronald Westerhuis uit Zwolle is een inspirator voor haar; een kunstenaar die zonder kunstopleiding wereldfaam heeft gekregen.

De kunstwerken – waarvan er enkele ook op de website staan – zijn alleen te koop in haar atelier. De persoonlijke “levensdoeken” maakt Hinke altijd na gesprekken met de opdrachtgever. Daarna “vertaalt” zij het verhaal en de emoties van de opdrachtgever naar het doek.

Zaterdag 26 november houdt Hinke van 15.00 tot 17.00 uur een “Open Atelier” op het adres Wannestraat 7 in Dalfsen. Een mooie gelegenheid om kennis te maken met – de werken van – de kunstenares.

Hebt u interesse om een keer met “Kunstenaars in beeld” op DalfsenNet mee te doen, dan kunt u zich aanmelden via p.scholtendsn@gmail.com.

Foto's 3
Kunstenaars in beeld: Hinke Oosten - Foto: Paul Scholten
Foto: Paul Scholten
Kunstenaars in beeld: Hinke Oosten - Foto: Paul Scholten
Foto: Paul Scholten
Artikel delen: