Gebruik deze tips voor een reis in Parijs! 

Gebruik deze tips voor een reis in Parijs! 

Parijs is een prachtige stad en er zijn heel wat bezienswaardigheden om te zien.  Als je naar Parijs gaat, is het belangrijk om voor te bereiden wat je wilt zien en doen. Om je bezoek aan deze stad zo aangenaam mogelijk te maken, geven we je hieronder een paar tips.

Reis slim

Plan je bezoek goed en kijk op internet naar de openingstijden van de bezienswaardigheden die je wilt bezoeken. Misschien wil je ook een museumbezoek combineren met een wandeling door het park of een fietstocht door de stad? Door je dag goed in te plannen, zorg je ervoor dat je het maximale kunt halen uit je dag!

Kies je accommodatie goed

Er zijn veel verschillende accommodatieopties in Parijs, maar niet alle buurten zijn even prettig om in te verblijven. Het centrum van de stad is duurder dan andere buurten, dus als je op zoek bent naar budgetaccommodatie, kun je beter een hotel Parijs buiten het centrum zoeken. Gelukkig zijn er tal van fantastische wijken in Parijs te verblijven, zoals de Marais, de Montmartre, Saint Germain des Prés en Quartier Latin. Welke buurt je ook kiest, zorg ervoor dat het dicht bij de metro of ander soort openbaar vervoer ligt, zodat je gemakkelijk overal in de stad kunt komen

Nog meer tips om zeker niet te vergeten

  • Bekijk de kaart van Parijs voordat je vertrekt en bedenk waar je graag wilt gaan sightseeën
  • Plan het bezoek aan de belangrijkste bezienswaardigheden in één dag, zodat je niet verdwaalt en alle belangrijke attracties kunt zien.
  • Als je niet goed Frans spreekt, download een toeristische app met plattegronden van de stad, of neem een toeristische gids mee.
  • Koop een OV-kaart voor 3 dagen of 5 dagen (afhankelijk van hoe lang je in Parijs bent), die geldig is voor alle openbare vervoersmiddelen in Parijs.
  • Neem kleingeld mee om metrokaarten of andere vervoersmiddelen te kunnen kopen.
  • Bezoek ook buiten de stad de beroemde Franse plaatsen als Versailles, Chartres of Giverny; ze liggen allemaal op minder dan een uur rijden vanaf Parijs
  • Indien je langer dan een weekend in Parijs blijft, zoek dan naar hotels buiten het centrum van de stad, omdat het centrum erg druk kan zijn.  Als je echt in het centrum wilt blijven, kijk dan naar hotels aan of nabij één van de bezienswaardigheden die je graag wilt bezoeken.

We hopen dat onze tips je helpen een fantastische tijd te hebben in Parijs! Geniet van je verblijf!

Artikel delen: