DalfsenNet

Presentatie over berging vliegtuigwrak bijwonen?

Presentatie over berging vliegtuigwrak bijwonen?

DALFSEN – Graag wijzen wij geïnteresseerde op de mogelijkheid een presentatie over de berging van het Duitse vliegtuigwrak nabij buurtschap Millingen in november 2020 bij te wonen. John Manrho verzorgt de presentatie. Hij onderzoekt sinds midden jaren tachtig de luchtoorlog boven Nederland. Hij geldt als specialist op het gebied van de Luftwaffe, met name gedurende de latere oorlogsjaren.

Vliegtuigwrak in Dalfsen

Op zondag 30 januari 1944 vonden boven Oost-Nederland hevige luchtgevechten plaats tussen Amerikaanse en Duitse jachtvliegtuigen. De Luftwaffe leed zware verliezen in dit gebied. Omstreeks 13.30 uur crashte een Duitse jager, een Messerschmitt Bf 109 G-6, iets ten westen van het buurtschap Millingen, ten zuidwesten van Dalfsen, met hoogstwaarschijnlijk de vlieger nog aan boord.

 

Presentatie

John Manrho neemt u graag mee in de totstandkoming van het hele traject. Van het plaatsen van de crashlocatie in Dalfsen op de nationale lijst van kansrijke bergingen tot aan de uiteindelijke succesvolle berging van het wrak, inclusief de stoffelijke resten van de vlieger. Naast een aantal speciale genodigden die nauw betrokken zijn geweest bij de berging bieden wij voor de resterende plaatsen overige geïnteresseerden de mogelijkheid de presentatie bij te wonen.

Maak uw interesse kenbaar

U kunt uw belangstelling kenbaar maken bij de heer R. Hendriks, via r.hendriks@dalfsen.nl. Informatie over de exacte datum en plaats sturen wij mee in de bevestiging.

Artikel delen: