Innoveren doe je niet alleen: ontdek welke overheidssubsidies voor u beschikbaar zijn!

Innoveren doe je niet alleen: ontdek welke overheidssubsidies voor u beschikbaar zijn!

Innovatie is essentieel voor het succes van elk bedrijf. Het kan moeilijk zijn om de steeds veranderende markt bij te houden, maar door te investeren in onderzoek en ontwikkeling kunnen bedrijven hun concurrentie voorblijven en een concurrentievoordeel behalen. Innovatie kan echter duur zijn en het is niet altijd gemakkelijk om de middelen te vinden om nieuwe ideeën te ondersteunen. Een manier om de kosten van innovatie binnen uw bedrijf te verlagen is het aanvragen van subsidies. Hier vertellen we u in dit artikel graag meer over.

Subsidie voor innoverende bedrijven

U kunt gebruik maken van de WBSO. De WBSO is een subsidie van de Nederlandse overheid om innovatie in bedrijven te bevorderen. De subsidie geeft financiële steun aan bedrijven die investeren in onderzoek en ontwikkeling die verband houden met hun kernactiviteiten. Bedrijven die aan bepaalde criteria voldoen komen in aanmerking voor de subsidie, die de kosten van de ontwikkeling van nieuwe producten of diensten helpt te compenseren. De WBSO dekt een percentage van de in aanmerking komende uitgaven zoals de lonen van het personeel, materiaalkosten en externe diensten die voor de ontwikkeling van producten of diensten worden gebruikt.

Wie komt in aanmerking?

Om in aanmerking te komen voor de WBSO-subsidie moet uw bedrijf aan bepaalde criteria voldoen. Ten eerste moet u een in Nederland geregistreerde KMO (kleine en middelgrote onderneming) zijn met minder dan 250 werknemers en een omzet van minder dan 50 miljoen euro per jaar. Ten tweede moet u in de afgelopen 12 maanden hebben geïnvesteerd in specifieke O&O-activiteiten zoals het ontwerpen van producten of diensten, prototypen, testen en implementeren, of van plan zijn dit in de komende 12 maanden te doen. Als je van plan bent om een technologische vernieuwing na te jagen, dien je een MIT aanvraag in te dienen. Ten slotte moet u aantonen dat uw innovatie een positief effect op de samenleving zal hebben, onder meer door ecologische duurzaamheid of het scheppen van werkgelegenheid.  

Persoonlijke ontwikkeling en scholing

Er is ook een speciale subsidie voor verschillende projecten rondom scholing. Wilt u meer inzetten op scholing en een leven lang ontwikkelen in uw organisatie? Dan kunt u beter een slim subsidie aanvragen.

We hopen u meer informatie bijgebracht te hebben over de beschikbare subsidies voor uw innoverende bedrijf.

Artikel delen: