1500 euro van de Station tot Station Loop naar het naaiatelier Sam Sam uit Dalfsen - Foto: Johan Bokma
Foto: Johan Bokma

1500 euro van de Station tot Station Loop naar het naaiatelier Sam Sam uit Dalfsen

DALFSEN – Vrijdagochtend 27 januari is het bedrag van 1 euro per deelnemer van de Stationloop, uitgereikt door Tess Boekema en Cor Bronk. Tess was bij de laatste editie de overall winnares en Danny Koppelman de winnaar maar hij was verhinderd en daarvoor kwam zijn trainer, Cor van ACO van Elderen in de plaats. En beide winnaars kregen van Sam Sam een prachtige tas met logo.

Sam Sam is een naaiatelier in Dalfsen, opgestart in 2017 door Louise Loman en Lydia Brouwer. Het is een plek waar statushouders kunnen samen komen om te leren naaien, hun hobby uit te kunnen voeren en daarnaast beter Nederlands te leren. Nu komen er ongeveer 18 mensen wekelijks samen in een ruimte van basisschool De Spiegel in Ankum.

De stoffen die ze gebruiken komen van bijvoorbeeld de achterkant van niet verkochte banken van Noggus&Noggus of andere giften. Hier kunnen mooie producten van gemaakt worden, en deze worden verkocht bij de wereld winkel in Dalfsen en de schatkamer in Ommen. Het gekregen bedrag zal waarschijnlijk worden besteed aan nieuwe (industriële) naaimachines en mogelijk nieuwe huisvesting.

Deze uitreiking vond plaats in het Oude Station in Dalfsen. Tevens de finish locatie van de loop die dit jaar weer gelopen gaat worden op woensdagavond 31 mei. De inschrijving start a.s. woensdag 1 februari om 18.00 uur. En de ervaring leert dat je er snel bij moet zijn!

Foto's 2
1500 euro van de Station tot Station Loop naar het naaiatelier Sam Sam uit Dalfsen - Foto: Johan Bokma
Foto: Johan Bokma
Artikel delen: