Natuur op toeristisch erf - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Natuur op toeristisch erf

REGIO – Ben jij toeristisch ondernemer en/of heb je een bedrijf in de recreatie? Op donderdag 9 februari wordt er een inspiratiesessie georganiseerd waarbij we je vertellen en inspireren over hoe je natuur, biodiversiteit en omgevingskwaliteit kunt integreren in je bedrijf!

Wat kan je verwachten?
De inspiratiesessie zal gehouden worden op Natuurcamping De Lemeler Esch. Aan de voet van de Lemelerberg is dit recreatiebedrijf al jaren voorloper op het gebied van natuurkamperen. Ruime natuurlijk ingerichte kampeerplekken, natuurgerichte activiteiten, passende horeca en een duidelijke profilering richting gasten die natuur in hun hart gesloten hebben. Tijdens de inspiratiesessie gaan we in op de concrete acties die je kunt ondernemen om je bedrijf meer natuurinclusief te maken én we geven inzicht in de regelingen die er zijn om je daarin te helpen.

De Lemeler Esch zal vertellen over haar ontwikkeling de laatste decennia en hoe zij als bedrijf aansluiten op de omliggende omgevingskwaliteit en cultuurhistorie. Landschap Overijssel vertelt de deelnemers meer over de landschapsbiografie en hoe de cultuurhistorie van het landschap vertaald kan worden naar een toeristisch bedrijf. Uiteraard krijgen we aansluitend een rondleiding op en rond het bedrijf.

Meld je aan!
De inspiratiesessie start is op donderdag 9 februari en duurt van 14:45 tot 17:00 uur. Aanmelden kan via deze link.

Artikel delen: