Jopie verrast publiek met een lach en een traan

Jopie verrast publiek met een lach en een traan

Oudleusen – Voor de tweede maal staat Groene Jopie op het podium om zijn cabaretkunsten te laten zien aan het publiek. Vrijdagavond was het bij Billy (cafè Mansier). “Bie ut theater ist allemoal wat deftiger, noe kan ik ut mans wat schunniger doen”, aldus Jopie die altijd trouw blijft aan zijn Dalfsens dialect.

Natuurlijk kennen we hem van zijn bedrijf Jopie’s Groene wereld, maar velen weten ook zijn stukjes te vinden op DalfsenNet. Als trouwe inzender stuurt Jopie regelmatig in het dialect zijn belevenissen in. Deze avond dus live voor het publiek, dus even de backspace gebruiken is niet mogelijk. “Moar das ook nie nodig, ik doe ut allemoal uut mien hoofd”, vult Jopie aan. Zenuwen kent hij niet, hij is gewoon zichzelf.

De avond wordt ondersteund door een fotopresentatie en afgewisseld met Allard met zang en gitaar. Aan de hand hiervan neemt Jopie het publiek mee in zijn eigen levensavonturen. Maar dan natuurlijk wel op de Jopie stijl: Plat, herkenbaar en vol humor!

Mansier zit afgeladen vol. De kaartjes waren vrij snel uitverkocht en het publiek laat zich zichtbaar vermaken door Jopie. Allard zingt het Dalfser lied (Dalfsen m’n liefste) en Jopie trakteert op Dalfser moppen. De avond is begonnen na een emotionele intro. Het gaat over Jopie zijn leven en daar hoort ook emotie bij.

Het is een feest…een feest van herkenning, want het gaat grotendeels over Dalfsen. Over Dalfsenaren en plekken in de omgeving van Dalfsen. Anekdotes, avonturen en gekkigheid. Hoe ouder hoe gekker zeggen ze wel eens, dat klopt maar ook duidelijk meer belevenissen om te delen. En dat kan Jopie. Hij houdt van gekkigheid en noemt dat als Dalfser uitdrukking “iemand bie de pier neem’n”. Voorbeelden genoeg deze avond waar het publiek smakelijk om kan lachen.

Van de inhoud verklappen we niet teveel, want bij navraag aan het einde van de avond horen we dat Jopie de theaterdoeken niet definitief sluit. “Kiek het mot een bettie bie mie passen, dan kan best wee’n dat ik weer wat giet doen.” Hoe of wat is niet in een exacte vorm gegoten, maar duidelijk is wel dat Jopie open staat voor een eventueel vervolg. “Als ik proat mit andern, dan kumt er weer zovulle naar boovn, da’k weer nieuwe dingen heb.” Aldus Jopie. Het cabaret avontuur is dus nog niet afgelopen, maar zal zich zeker niet maandelijks gaan herhalen.

Foto's 5
Jopie verrast publiek met een lach en een traan
Jopie verrast publiek met een lach en een traan
Jopie verrast publiek met een lach en een traan
Jopie verrast publiek met een lach en een traan
Artikel delen: