USV doet uitstekende zaken in Appelscha - Foto: Ingezonden foto

USV doet uitstekende zaken in Appelscha

NIEUWLEUSEN – Zelf winnen bij concurrent Stânfries en achtervolgers die punten morsten. USV had een prima dag en verstevigde nadrukkelijk de positie bovenin de ranglijst. De volop aanwezige kenners in het Friese vakantiedorp waren het in de rust roerend eens: wie vanmiddag een doelpunt weet te maken wint ook de wedstrijd. En dat klopte.

Al moest er lang gewacht worden op die ene treffer. In de 88e minuut mocht Thijmen Stegeman aanleggen vanaf 11 meter nadat de ingevallen Max Schaeffer op de hakken was getrapt bij een actie nabij de achterlijn (0-1).

Voor rust was er nauwelijks sprake van enig vuurwerk. USV leunde wat achteruit waardoor de thuisclub het meeste balbezit had. Maar de pogingen om topscorer Marc Drenth aan het werk te zetten strandden in goede bedoelingen. Dat was zeker ook de verdienste van het ijzersterk spelende centrum van USV. En anders stond altijd nog doelman Martijn Scheper als achtervang paraat. Zoals in de 27e minuut toen hij met een knappe redding een Stânfries kans van dichtbij onschadelijk maakte. Tien minuten later kreeg ook USV een aardige mogelijkheid. Gehinderd door een Friese verdediger miste de inzet van Niels Kappert de juiste richting. Ook na rust leken beide ploegen niet in staat het verschil te maken. Al kreeg het spel van USV wel meer en meer kleur. Daar waar de thuisclub de winst zocht in duelkracht en de hoge bal naar voren, probeerde USV steeds vaker door te komen via de vleugels. In de slotfase kreeg het duel een steeds grimmiger karakter. En dat werd er niet beter op toen USV tegen sluitingstijd via de toegekende penalty op voorsprong kwam. In de extra tijd voerde Stanfries in een alles of niets poging de druk op, dacht nog recht te hebben op een penalty, maar ook in de tumultueuze slotseconden bleef USV overeind. Na deze zwaarbevochten overwinning heeft USV de komende 2 weken vrijaf. Zondag 12 maart komt Havelte op bezoek.