Hoe staat PEC Zwolle ervoor in de Keuken Kampioen Divisie?

Hoe staat PEC Zwolle ervoor in de Keuken Kampioen Divisie?

Vorig seizoen degradeerde PEC Zwolle roemloos uit de Eredivisie. Nadat de club eerst onder meer de beker won, eindigden de Blauwvingers allerlaatste met maar 27 punten. Geen één team deed het slechter, nummer 17 Willem II had zelfs zes punten voorsprong op PEC Zwolle. Inmiddels zijn de rollen omgedraaid en doet de club onder leiding van Dick Schreuder het absoluut naar behoren in de Keuken Kampioen Divisie. PEC Zwolle staat namelijk eerste met maar liefst zeven punten voorsprong op de nummer 2 Heracles. De club uit Almelo startte het seizoen goed, maar verkeert inmiddels in een slechte vorm en heeft daarom de aansluiting met PEC Zwolle verloren.

Waarschijnlijk vormt dit uiteindelijk geen probleem voor Heracles, aangezien de nummers 1 en 2 beide automatisch promoveren naar de Eredivisie. Na 24 wedstrijden gespeeld te hebben in de Keuken Kampioen Divisie lijkt de kans dat deze eer naar Heracles Almelo en PEC Zwolle gaat. Het team van Dick Schreuder heeft namelijk maar liefst 15 punten voorsprong op nummer 3 Almere City, terwijl Heracles Almelo 8 punten meer heeft dan het team van Alex Pastoor. Het lijkt dus zeer onwaarschijnlijk dat de nummers 1 en 2 nog ingehaald worden, wat je ook ziet aan de voorspellingen voor voetbal. Alle experts verwachten dat PEC Zwolle en Heracles Almelo gemakkelijk promoveren naar de Eredivisie.

Het is dus duidelijk dat PEC Zwolle het erg goed doet in de Keuken Kampioen Divisie, maar door welke spelers komt dat dan precies? Allereerst heeft Jasper Schendelaar vrijwel alle wedstrijden in de competitie gekeept, al mocht Mike Hauptmeijer ook vier keer opdraven in het doel van de Blauwvingers. Achterin heeft Dick Schreuder veel opties tot zijn beschikking, hier veranderde de trainer zijn opstelling dan ook nog wel eens. Bram van Polen speelde bijvoorbeeld veel wedstrijden, net als Bart van Hintum. De twee oudgedienden kregen hierbij in de verdediging vaak hulp van Sam Kersten, Rav van den Berg, Daijiro Chirino, Thomas Beelen, Jordy Tutuarima en Luis Görlich.

Ook het middenveld van PEC Zwolle zag er niet elke wedstrijd hetzelfde uit. Desondanks speelden Haris Medunjanin, Dean Huiberts, Melayro Bogarde, Gabi Caschili, Davy van den Berg, Tomislav Mrkonjic en Younes Taha bijvoorbeeld veel wedstrijden. Ditzelfde geldt voor Samir Lagsir, al is het jonge talent van de Blauwvingers nu helaas zwaar geblesseerd geraakt aan zijn knie. Het grootste talent van PEC Zwolle speelde ook veel wedstrijden als middenvelder: Thomas van den Belt. De 21-jarige Zwollenaar scoorde dit seizoen maar liefst 10 keer in de competitie en staat in de belangstelling van onder meer Feyenoord.

Dick Schreuder heeft ook in de aanval het een en ander te kiezen, al helemaal sinds de winter toen Hicham Acheffay overkwam van De Graafschap. Andere aanvallers die regelmatig gebruikt worden door de coach zijn Chardi Landu, Gervane Kastaneer en publiekslieveling Apostolos Vellios. De Griekse spits is echter niet de topscorer van PEC Zwolle, deze eer gaat samen met Van den Belt naar Lennart Thy. De Duitser kwam deze zomer van Sparta en doet het in de Keuken Kampioen Divisie erg goed.

Artikel delen: