Welke contracten lopen in de zomer af bij PEC Zwolle?

Welke contracten lopen in de zomer af bij PEC Zwolle?

Er zijn op het moment van schrijven nog maar 24 wedstrijden gespeeld in de Keuken Kampioen Divisie. Desondanks is een van de beste wedtips voor voetbal nu al om in te zetten op PEC Zwolle als kampioen van de tweede divisie van Nederland. Het team onder leiding van Dick Schreuder staat namelijk maar liefst 7 punten voor op Heracles Almelo, wat de tweede plek in bezit heeft.

Promoveren kan bijna niet meer mis gaan voor de Blauwvingers aangezien nummer 3 Almere City 15 punten achterstand heeft. Er kan daarom alvast naar volgend seizoen gekeken worden, waarin PEC Zwolle dus zeer waarschijnlijk uitkomt in de Eredivisie. Momenteel zijn er diverse spelers waarvan het contract aflopen, hieronder lees je hier meer over per positie.

De keepers

Twee keepers van PEC Zwolle staan op het moment niet onder contract bij de club voor volgend seizoen. It geldt voor Mike Hauptmeijer. De lange Nederlander heeft dit seizoen vier competitiewedstrijden voor de Blauwvingers gespeeld en speelt al sinds 1 juli 2016 in Zwolle. Mogelijk beëindigt deze samenwerking dus deze zomer, al kan PEC Zwolle ervoor kiezen om het contract van Hauptmeijer toch te verlengen. De kans is groot dat Jan Hoekstra echter wel daadwerkelijk Zwolle verlaat. De keeper wordt momenteel gehuurd van Groningen en keert hier waarschijnlijk terug in de zomer.

De verdedigers

In de verdediging zijn er twee basisspelers met een aflopend contract: Bart van Hintum en Bram van Polen. De twee oudgedienden staan vrijwel elke competitiewedstrijd in de basis van PEC Zwolle, maar dit eindigt dus mogelijk in de zomer. Of de club met Van Hintum en Van Polen wil verlengen is nog maar de vraag, terwijl het ook onduidelijk is of de twee spelers überhaupt nog een seizoen willen voetballen. Ook de contracten van Hakon Gangstad en Jesse Vermaning eindigen in de zomer van 2023, maar zij spelen amper voor de Blauwvingers.

De middenvelders

Op het middenveld moet PEC Zwolle een paar keuzes maken als het gaat om aflopende contracten. De net teruggekeerde Ryan Thomas heeft bijvoorbeeld een verbintenis tot komende zomer afgesloten. Dit contract moet dus mogelijk verlengd worden, wat ook het geval is bij het contract van Haris Medunjanin. De veteraan kwam afgelopen zomer over van Cincinnati, maar verlaat Zwolle mogelijk over een paar maanden alweer. Het zou echter ook kunnen dat Medunjanin met pensioen gaat. Melayro Bogarde verlaat Zwolle sowieso, de middenvelder wordt namelijk voor een jaar van Hoffenheim gehuurd door de Blauwvingers.

De aanvallers

In de aanval beschikt onder meer publiekslieveling Apostolos Vellios over een aflopend contract. De lange Griek kwam afgelopen zomer over van PAS Lamia 1964 en gaat dus in de zomer mogelijk op zoek naar weer een nieuwe club. Ditzelfde geldt voor Gervane Kastaneer, de linksbuiten die twee jaar geleden begon bij PEC Zwolle. Een andere buitenspeler beschikt bovendien over een aflopend contract, namelijk Hicham Acheffay. De jonge vleugelspeler kwam afgelopen winter over van De Graafschap en het is nog maar de vraag of hij langer dan een half jaar voor Zwolle gaat spelen.

Artikel delen: