Nieuw in Dalfsen indoor volkstuin - Foto: Johan Bokma
Foto: Johan Bokma

Nieuw in Dalfsen indoor volkstuin

DALFSEN – Nieuw bij Kwekerij Onderdijk indoor volkstuintjes, momenteel staan er nog violen, maar er wordt achter de schermen hard gewerkt om 1.500 m2 kas gereed te maken voor de verhuur van de volkstuintjes.

Het is de bedoeling dat er gestart word met 25 tuintjes als dit een succes blijkt te zijn dan worden de overige tuintjes direct in gereedheid gebracht voor de verhuur. Een eigen indoor tuintje wie wil dat nou niet, lekker droog tuinieren waarbij alles voorhanden is voor een succesvolle start waarbij je je eigen groente of fruit kweekt.

Je eigen groente kweken, als een echte kweker

Wat is er nou lekkerder dan je eigen groenten en fruit eten welke je zelf gekweekt hebt. Terug naar de basis, een ware smaak sensatie en voldoening van het zelf hebben gekweekt. Altijd al kweker willen zijn? Bij ons kan het! Een eigen stukje tuin in een moderne kas.

De kas

Door te kweken in een kas verleng je het groeiseizoen. De grond warmt in de lente namelijk sneller op en blijft in de herfst langer warm. Hierdoor kunt u eerder en ook langer oogsten.

In de winter zorgen wij ervoor dat het niet gaat vriezen in de kas. In de zomer staat het schermdoek aan zodat uw groenteplanten beschermt wordt tegen te sterke instraling van de zon. U heeft in de kas geen last van regen, wind of sneeuw. Het is er altijd behagelijker dan buiten en kunt u het hele jaar rond groenten kweken en oogsten. Ieder tuintje heeft zijn eigen wateraansluiting welke is verbonden met ons bassin. Hier vangen wij het regenwater op van de kas, welke we vervolgens weer hergebruiken in de kas.

Groenten het jaar rond

De temperaturen in de kas kunnen tropisch zijn, vooral in de lente en in de zomer. Exotische gewassen kunnen goed gekweekt worden. Denk aan aubergine, tomaten, kousenband en komkommers. Maar u kunt naast groenten natuurlijk ook fruit en/of bloemen kweken. In de winter gaat het kweken van bladgroenten rustig door, zoals sla, spinazie en paksoi. Maar ook broccoli en spitskool doen het in de koudere maanden. En in de winter kunt u uw tuintje gebruiken voor het vorstvrij stallen van uw niet-winterharde kuipplanten.

Passie en gemoedelijk

Wij hebben een passie voor groen en willen dit met jullie delen. Maar wij vinden duurzaamheid, saamhorigheid en gezelligheid ook belangrijk.

We staan dan ook dagelijks voor u klaar met advies, goede raad en een praatje. Maar u als tuinders onderling kunnen ook kennis en ervaring met elkaar uitwisselen.

Het is in de groentetuintjes kas niet toegestaan om chemische groei- of bestrijdingsmiddelen te gebruiken. Wij zorgen voor een natuurlijke bestrijding en willen samen met u een prettige leefomgeving creëren voor nuttige insecten.

Uitgifte tuintjes

De inschatting is dat in juli de eerste tuintjes verhuurd kunnen worden. Maar dit kan ook een maandje eerder of later zijn. U kunt zich al inschrijven voor een tuintje. Omdat het helemaal nieuw is, mogen de aankomende ‘kwekers’ op volgorde van inschrijving hun tuintje uitzoeken zo gauw alles klaar is.

Kwekerij Onderdijk houdt u tot die tijd natuurlijk op de hoogte van de gang van zaken.

Bent u geïnteresseerd dan kunt u bij ons langskomen of een mail sturen naar info@kwekerij-onderdijk.nl voor meer informatie.

Hartelijke groet,

Martie, Jolande en Roy Onderdijk

Kwekerij Onderdijk

Hessenweg 22a

Dalfsen

Foto's 4
Nieuw in Dalfsen indoor volkstuin - Foto: Johan Bokma
Foto: Johan Bokma
Nieuw in Dalfsen indoor volkstuin - Foto: Johan Bokma
Foto: Johan Bokma
Nieuw in Dalfsen indoor volkstuin - Foto: Johan Bokma
Foto: Johan Bokma
Artikel delen: