Sporten zonder zichtbaar resultaat? Dit doe je waarschijnlijk fout! - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Sporten zonder zichtbaar resultaat? Dit doe je waarschijnlijk fout!

Niks zo demotiverend als sporten zonder resultaat. Uren sta je te zwoegen op de loopband, crosstrainer of hang je aan de gewichten. Maar dat gewicht op de weegschaal wil maar niet dalen, of erger nog; het gaat omhoog. Nu is de weegschaal sowieso niet het beste referentiekader maar toch wel een indicator van het uitblijven van resultaat. Hoe je wel snel resultaat ziet na je sportschool bezoekjes? Lees snel verder.

80% is voeding

Mochten jouw tripjes naar de sportschool nou geen resultaat opleveren, dan is het goed om eens de afslag richting de keuken te nemen. Je kunt namelijk nog zo fanatiek sporten, wanneer je niet bewust met je voeding bezig bent, zal resultaat waarschijnlijk nog wel even uitblijven. Zeker wanneer je veel cardio doet, zal je eetlust verder toenemen en ben je wellicht wel meer gaan eten. Ga daarom eerst eens kritisch naar je voedingspatroon kijken alvorens je weer naar de sportschool gaat. Overweeg aan mealprep te gaan doen of ga gezonde maaltijden voor afvallen online bestellen wanneer je weinig tijd hebt. Door de focus hierop te leggen en inzichtelijk te maken hoeveel je eet, zul je al snel zien dat daar flinke stappen te maken zijn. Schroom ook niet om een professional te vragen.

Stop met rennen

Cardio kan zeer effectief zijn om op korte termijn wat pondjes te verliezen, maar op de lange termijn is krachttraining wellicht een betere keuze. Krachttraining zorgt er namelijk voor dat je spiermassa opbouwt, en dat is juist wat je nodig hebt om een mooi lichaam te creëren wat óók nog eens meer calorieën in rust verbrandt. Dus heb je weinig tijd om te trainen? Stop dan met cardio en ga (gecontroleerd) aan de gewichten hangen. Wanneer je dit combineert met een goed voedingsschema zal je verbluffend snel resultaat zien.

Pak rust

Minstens zo belangrijk naast goede krachttraining is voldoende rust. Neem die rust niet alleen in de vorm van slaap maar ook in de vorm van ontspanning. Wanneer je het lastig vindt om dit in je dagelijkse leven te implementeren is yoga of geleide meditatie wellicht iets voor jou. Zo kun je jezelf ertoe dwingen meer in het nu te leven. Een uitgerust lichaam is namelijk ook een uitgerust hoofd. Daarmee zullen je cravings naar zoet en vet eten snel afnemen.

Kortom, stop met rennen en vliegen in de sportschool maar sta even bewust stil bij je huidige levensstijl. Waarschijnlijk is er op een eenvoudige manier al veel winst te behalen waar je ook nog eens minder tijd aan kwijt bent!

Artikel delen: