Ja echt elke dinsdag de GRIP-wagen van ROVA - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Ja echt elke dinsdag de GRIP-wagen van ROVA

DALFSEN – Iedere keer zie ik die wagen weer staan en denk: shit had ik daar maar aan gedacht. Niet wetende dat die daar elke dinsdag staat. Dus ook morgen weer. Dat is al vanaf  6 juni  elke dinsdag op het plein voor de Lidl in Dalfsen. De GRIP-wagen van ROVA in gemeente Dalfsen. Goed en zo makkelijk mogelijk afval scheiden en grondstoffen winnen, is een gezamenlijk doel van de gemeente Dalfsen en de ROVA. Daarom staat vanaf 6 juni iedere dinsdag ook in Lemelerveld en Nieuwleusen

GRIP staat voor GRondstoffen InleverPunt. Het mooie is dat uw ingeleverde afval, weer grondstof wordt voor het maken van nieuwe producten. Zo draagt de GRIP-wagen bij aan de ambitie ‘nul restafval in 2050’.

Wat is de GRIP-wagen?

Bij de GRIP-wagen kunnen inwoners uit gemeente Dalfsen terecht met kleine hoeveelheden grondstoffen. Denk aan grondstoffen die niet in de ondergrondse container horen, zoals piepschuim, klein chemisch afval en kleine elektrische apparaten. Voor grotere hoeveelheden of grote stukken grof huishoudelijk afval, kunnen inwoners terecht op het ROVA-Milieubrengstation aan de Rijnlandstraat in Zwolle. Tegen betaling kan ook gebruik van de ophaalservice van ROVA worden gemaakt.

Wat mag naar de GRIP-wagen?

Inwoners kunnen bij de GRIP-wagen terecht met kleine hoeveelheden van deze grondstoffen: Zie foto onder dit artikel.

Waar staat de GRIP-wagen en wanneer?

De GRIP-wagen staat vanaf 6 juni iedere dinsdag in de drie kernen:

Dalfsen 12.30 – 15.30 uur Franse Pad
Lemelerveld 8.30 – 11.30 uur Kroonplein
Nieuwleusen 12.00 – 15.00 uur Zwembad De Meule

Hallo GRIP, dag Chemokar

Gelijktijdig met de invoering van GRIP-wagen neemt de gemeente afscheid van de bekende Chemokar van de ROVA. Inwoners brengen hun klein chemisch afval vanaf 6 juni naar de GRIP-wagen. Goed om op te letten is dat de GRIP-wagen op andere tijden of soms zelfs op een andere locatie aanwezig is, dan voorheen de Chemokar.

Informatiepunt

Vragen over de GRIP-wagen en afval scheiden, kunnen inwoners stellen aan de medewerker bij de GRIP-wagen. Bellen met ROVA kan ook via het Klantcontactcentrum (038) 427 37 77 of www.rova.nl/contact. Kijk voor meer informatie over de GRIP-wagen op www.rova.nl/grip of op de website van de gemeente.

Foto's 2
Ja echt elke dinsdag de GRIP-wagen van ROVA
Artikel delen: