Duurzame treinvakanties door Europa

Duurzame treinvakanties door Europa

Kies voor een duurzame en milieuvriendelijke manier van reizen en maak een geweldige treinreis door Europa. Verklein je milieu-impact door de trein te pakken. Met een treinreis stoot je namelijk tot wel 90% minder CO2 uit dan met het vliegtuig.

Treinreizen gedoe? Kies voor een volledig verzorgde treinrondreis door Europa

Ontspannen op treinvakantie in Europa? Kies voor een volledig verzorgde eco-vriendelijke treinrondreis van Opreis.nl. De treinen inclusief zitplaatsen worden vooraf voor je geboekt. Je verblijft in gezellige hotels in de buurt van het centrum en dichtbij het station. Een treinreis Europa is duurzaam, avontuurlijk, ontspannend en gemakkelijk!

De mooiste treinreis landen van Europa op een rij

Schotland per trein
Het treinsysteem in Schotland is goed geregeld en het reizen is erg comfortabel. Er is geen betere manier om van de prachtige Schotse natuur te genieten dan met de trein. Je rijdt langs langgestrekte Lochs, idyllische dorpjes en sprookjesachtige valleien.

Neem de trein door de Schotse Highlands en reis over de magische West Highland Line, of kies voor de luxe nachttrein ‘de Caledonian Sleeper’.

Zwitserland per trein
Zwitserland is misschien wel het mooiste treinland ter wereld. Door de panorama ramen van de trein zie je de adembenemende berglandschappen en alpenweiden aan je voorbij gaan. Je bent er al in 6 uur per rechtstreekse trein naar Basel.

De Bernina Express behoort tot de mooiste treinroutes van heel Europa,
maar er zijn nog veel meer bijzondere trajecten door Zwitserland. Denk bijvoorbeeld aan de Gotthard Express, de Glacier Express en de Golden Pass Line.

Noorwegen per trein
Reis met de ferry direct vanaf Nederland naar Noorwegen.
Aan boord van het schip heb je comfortabele privé hutten, restaurants, een winkelcentrum, verschillende bars en zelfs een sauna.

Eenmaal aangekomen in Noorwegen kun je een treinrit maken over één van de beroemdste spoorlijnen ter wereld, de Flamsbana. Of neem de Bergensbanen en geniet van de verbluffende Noorse landschappen onderweg.

Start je treinreis door Europa gewoon vanaf je plaatselijke treinstation in de buurt

Reis vanaf treinstation [naam station] of elk ander station in Nederland gemakkelijk en comfortabel door heel Europa. Stap in je eigen dorp of stad op de trein en bereik aan het einde van de dag of ochtend je eerste bestemming. Onderweg kun je de tijd in de trein op een nuttige en fijne manier besteden.

Verre treinvakanties

Wil je verder reizen dan Europa? Ook dan kun je dit per trein doen. Ga bijvoorbeeld op treinreis naar Centraal Azië. Treinreis specialist Mevo Reizen heeft meer dan 20 jaar ervaring met het organiseren van bijzondere treinrondreizen, zoals de Transsiberië Express, de Zijderoute Express en treinreizen door de Baltische staten.

Artikel delen: