Caravan centrum Lagas nu ook camperspecialist na overname van Hebo Campers uit Giethoorn

Caravan centrum Lagas nu ook camperspecialist na overname van Hebo Campers uit Giethoorn

DALFSEN – Caravan Centrum Lagas in Dalfsen heeft deze maand de activiteiten van Hebo Campers uit Giethoorn overgenomen. Daarmee heeft Lagas de activiteiten uitgebreid en is de onderneming nu een volwaardig verkoop- en servicecentrum geworden voor zowel caravans als campers.

“Een vertegenwoordiger die ons bezocht attendeerde ons op dit bedrijf, dat al bijna dertig jaar bestaat en in de regio rond Giethoorn een goeder naam heeft opgebouwd”, aldus eigenaar Will Lagas, die samen met zijn zoon Rolf leiding geeft aan zijn bedrijf. “Ze stoppen ermee omdat eigenaar Wim van der Heide samen met zijn dochter iets heel anders gaat doen: een sportschool leiden. Wij wensen hen daarbij heel veel succes.”

Lagas Caravans neemt de inkoop, de klanten, de werkplaats en het magazijn van Hebo Campers over. De gehele inboedel is per vrachtwagen vanuit Giethoorn naar Dalfsen overgebracht. Hiermee is Caravan Centrum Lagas nu ook een volwaardig bedrijf geworden voor de verkoop, reparatie, onderhoud en stalling van campers. Dat komt ook tot uiting in de bedrijfsnaam, die nu is aangevuld met de vermelding ‘caravan en camperservice’.

De dienstverlening van beide bedrijven sluit qua karakter goed op elkaar aan. Want net als Hebo is ook Lagas een echt familiebedrijf met ruim dertig jaar ervaring. Het specialisme caravans wordt nu uitgebreid met een campertak, waarbij met name de brede technische ervaring van Rolf goed van pas komt.

Het betekent ook dat de al langer voorbereide verbouwing daadwerkelijk in gang gezet kan gaan worden. “Het voorste deel van de winkel blijft intact, maar de winkel wordt wel iets kleiner”, legt Will Lagas de bedoeling van de forse verbouwing uit. “Hoewel we specifieke kampeerattributen als fietsendragers nog wel blijven aanbieden, richten we ons meer op de technische aspecten.” Het achterste gedeelte van de huidige winkel willen ze omvormen tot een grote werkplaats van zes meter hoog, waar zowel caravans als campers op de brug kunnen worden gezet. Ook het magazijn wordt uitgebreid.

Met zo’n 150 plekken voor zowel caravans als campers biedt Caravan Centrum Lagas ruim tweeduizend vierkante meter aan overdekte stallingsruimte. Daarnaast is Lagas een BOVAG erkend onderhoud- en schadeherstelbedrijf, met erkende keurmeesters en vakbekwame monteurs. Het bedrijf is dealer van een groot aantal merken, zoals als Reich, Thule, HPC Hydraulics (level- en stabilisatiesystemen) en sinds kort ook BearLock (mechanische beveiligingssystemen voor campers), en ondersteunend servicepunt voor Thetford. Het maakt Lagas tot een specialist in onderhoud en keuringen, schadeherstel, montage, aanpassingen en het afleverklaar maken van nieuwe caravans en campers.

Lagas Caravan Centrum

De Singel 22A, 7722 RR Dalfsen

Tel: 0529 435 893 / 06 5424 3674

Email: info@lagascaravans.nl

Foto's 2
Caravan centrum Lagas nu ook camperspecialist na overname van Hebo Campers uit Giethoorn - Foto: Johan Bokma
Foto: Johan Bokma
Artikel delen: