Politie: Eigenaar fiets gezocht

ZWOLLE – De politie is op zoek naar de eigenaar van een herenfiets TREK Navigator T 300. De fiets werd donderdag 19 mei jl. door een dief, die spijt had van zijn daad, bij het politiebureau aan de Koggelaan gezet, met een begeleidende brief gericht aan de politie. De fiets is waarschijnlijk 17 mei in de stad gestolen. Degene die aanspraak maakt op deze fiets dient te kunnen aantonen dat hij de eigenaar is. De fiets staat aan het politiebureau aan de Koggelaan.

Oud Dalfsenaar heeft 1000 ponder bom aan de kraan hangen.

bom_2.jpg

Tekst en foto’s H.G.

DALFSEN – Oud Dalfsenaar Marcel Kiezebrink (zwager van H.G.) is al jaren zwaartransport chauffeur en kraan machinist bij zwaar transport Zeeland. Hij had deze week wel een  heel bijzonder klusje. Ten eerste een Bunker bouwen over een kuil met een 1000 ponder Engelse vliegtuigbom vlakbij het station van de reddingsboot van westkapelle. Hier in is in de loop van de dag de bom onschadelijk gemaakt door de mijn opruimings dienst.

Lees verder »

Oud bekende van veel Dalfsenaren duikt weer op in Ommen.

gert1.jpg

Tekst en foto’s H.G.

DALFSEN – OMMEN – Even een spijkerbroek halen bij west 5 aan de Hessenweg west in Ommen bracht nog een aangename verrassing met zich mee.Kom ik daar in de hal een oude bekende tegen, Gert aan het Rot , tot voor drie jaar terug beter bekend als “Gert van de Formido” in Dalfsen. Hij werkte daar als bedrijfsleider vanaf de opening , daarna heeft hij nog drie jaar bij bouw matrialen handel Raab Karcher in Nieuwleusen gewerkt.

Lees verder »

Wim van de Tippe gooit z’n keeze bieltie der nog niet bie neer!

wimt1.jpg

Hij stunt drekt kloar met het grote mes, mar gelukkig lachte hij der wel bie!

Gedeelte van tekst en foto’s H.G.

 DALFSEN – Vanmonn ben ik ( H.G.) effen bie de keezehakker e west, de beroemde Wim van de Tippe bie de kaasfabriek van Bel Leerdammer ( veur de dalfsenaren gewoon op de melkfabriek). Wie kent hem niet?

Noe kent hij mie niet, dus vreug ik um i kent Willy wel? ja naotuurlijk ken in Willibrord ! !

Lees verder »

Kruiskarpers uitgezet Bellingeweer

DALFSEN – Op 31 mei 2011 is 150 kilo Kruiskarper uitgezet in de Bellingeweer. Maandagmorgen 30 mei 2011 werd het bestuur verrast door een telefoontje van visserijbedrijf Kalkman. De gereserveerde 150 kilo kruiskarpers waren beschikbaar en zouden indien mogelijk de dag erna al geleverd kunnen worden. Na de nodige telefoontjes en overleg met de gemeente Dalfsen was alles geregeld en zo werd dinsdag 31 mei 2011 150 kilo kruiskarper bezorgd.

Lees verder »

Meerjarenprogramma Duurzaamheid Dalfsen

30% minder CO2 uitstoot in 2017

Dalfsen – In juni behandelt de gemeenteraad van Dalfsen het Meerjarenprogramma Duurzaamheid 2011-2012. Het Meerjarenprogramma Duurzaamheid biedt zowel een terugblik op de afgelopen twee jaar als een vooruitblik richting de toekomst van Duurzaam Dalfsen. De afgelopen twee jaar is veel aandacht geweest voor het project Duurzaam (T)huis, waarmee de gemeente Dalfsen de Enexis Energietransitieprijs heeft gewonnen.

Lees verder »

Regio Politie Persberichten van dinsdag 31 mei 2011

Snelheidscontrole

Witharen – Aan de Stouwe werd maandagmiddag 30 mei een snelheidscontrole gehouden naar aanleiding van klachten van buurtbewoners. Er werden vijf bekeuringen uitgeschreven voor overtreding van de maximaal toegestane snelheid en één maal voor het niet dragen van een gordel. De hoogste gemeten snelheid was 92 km/u. De overtreders kunnen allemaal een proces-verbaal tegemoet zien.

Lees verder »

“Het Leukste Dorp van Overijssel” Dalfsen doet ook mee

HENGELO – DALFSEN – Beste Willy van Dalfsennet.nl.  De verkiezing van “Het Leukste Dorp van Overijssel” is volop bezig. Inmiddels doen er al 100 dorpen mee en hebben al meer dan 13.000 provinciegenoten gestemd!

Volg de verkiezing via RTV Oost . Vanaf 1 juni wordt op TV Oost een kijkje bij een aantal deelnemende dorpen genomen. Op 1 juni een bezoek aan Kloosterhaar en Blankenham, en aandacht voor de strijd tussen Hengevelde en Bentelo.

Lees verder »

Is de pink al terecht?

Hoe is het gegaan?

OUDLEUSEN – Nou niet goed dus, wij zijn dood op na 2 uur zoeken en vangen in een klein bosje maar ze is ons gewoon te slim af, we hebben vanmiddag een dierenarts gehad die haar wou schieten om te verdoven maar helaas wij zijn er niet met zijn vieren ingelukt om haar te vangen of te schieten.

Morgen maar weer of op een andere dag het bevalt haar daar wel goed samen met de herten, dat is iets wat duidelijk is.

M.v.L.

 

Zaterdag Combitoernooi bij USV

NIEUWLEUSEN – Tweewielerspecialist Kruitbosch Cycle Universe werd vrijdagavond dankzij winst in de finale tegen Compello opnieuw winnaar van de grote Hessenpoortbokaal. Het bedrijventoernooi werd voor de derde keer op rij door USV georganiseerd en de animo voor deelname aan het evenement groeit. Zaterdag vervolgt USV de toernooiencyclus met de 27e editie van het Combitoernooi.

Lees verder »

VRIJWIILLIGERS VACATUREBANK

Het Steunpunt Vrijwilligerswerk is een informatiepunt voor mensen die vrijwilligerswerk willen doen en voor organisaties die op zoek zijn naar vrijwilligers.

Er zijn o.a.  vacatures voor vrijwilligers bij :

Lees verder »

Woontor’n in de Gerner Marke

gernerm131-5.jpg
Jan Doorneweerd hult un ögie in ut zeil

DALFSEN – Ik was d’r eem niet mar ondertöss’n bint de bouwers gewoon deure’gaon met de woontor’n. Jan Doorneweerd ef de boel veur mi’j in de gaat’n e’haol’n. De muur’n van de tweede verdieping bint met blokk’n kalkzaandsteen e’liemd. Heel gemakkelik, want op elk blok stund precies waor ie staon mos. Kind kan de was doen.

Lees verder »

Het grös stiet der mooi bi’j

grasgerner.jpg

DALFSEN – Het grös kömp al mooi op op het hoofdveld van Sportpark Gerner. Pekkeriet hef ut mooi uutévlakt en daornao hef de gemmeente et bemest. Veurige weke hef Pekkeriet et in’ezeait met gröszaod en nou stiet ut d’r al mooi op. Bettie regen d’r bi’j en er kan gegroeid worden.

Lees verder »

Sportreal Heino, Ankum/Dalfsen doet ook mee

DALFSEN – HEINO – Wat de meesten niet weten is er al weer 4 weken een zeer spetterend toernooi bezig op sportpark Heino. Genaamd: Sportreal. Dit toernooi bestaat al jaren en word elk jaar weer georganiseerd door Wim Duteweerd en Gait Groot Beumer. Ook FC Ankum is er al vanaf het begin bij, en de laatste jaren presteren de heren redelijk goed. Het team van FC Ankum is wel wat meer uit elkaar gevallen, maar dit is goed opgevangen door veel jongens uit Dalfsen.

 

Lees verder »

Ambachtelijk Italiaans ijs in Dalfsen

ijskar.jpg

DALFSEN – Regalo “ de ijskoude verrassing “ opent zaterdag 4 juni officieel haar deuren. Met de ijswagen van Regalo voorzien wij Dalfsen elke week van heerlijk ambachtelijk Italiaans ijs. De  opening start om 13.00 uur en van 13.00 uur tot 15.00 uur is er voor de kinderen  een ballonnenclown  aanwezig van Klapdeur entertainment.

Lees verder »

Peter Pan 2 juli open

peterpan3.jpg

GANZEPAN – Ze zijn nog druk bezig met de verbouwing van pannenkoeken restaurant Peter Pan. Het pand waar eerder het snitzelrestaurant Tirol in heeft gezeten, aan de  weg Heino – Zwolle te hoogte van de Ganzepan. Volgens de reclameborden hopen ze over een maand (2 juli) open te gaan.

Lees verder »

Afkoelingsperiode is aangebroken

afkoeling1.jpg

Rik en Josien, ze zijn bij de Vecht gezien

DALFSEN – Na een zwaar weekend van aanmoedigen, werken, en feestvieren is nu de afkoelingsperiode begonnen van boven staand stelletje. Hoe kan je sneller afkoelen dan door een joekel van een ijsje tot je te nemen.

Lees verder »

Het goede leven kan beginnen

mentink.jpg
Tekst en inzending R.B.

 DALFSEN – Twee dagen na het kampioenschap begint Marlie Mentink dankzij een bbq te wennen aan het idee dat ze nu echt hanbalster af is. Het ‘echte’ leven begint nu pas, aldus Mentink.

Tippe met pre-pensioen

130511a.jpg

Kaashakker Willem Damman (Tippe) vertrekt op 1 juni bij kaasgigant Bel-Leerdammer aan de Rondweg. Dinsdagochtend 31 mei staat Willem zoals elke dinsdag gewoon kaas te hakken in de winkel die door menig Dalfsenaar bezocht wordt.

Lees verder »

Pony net zo groot als een kip

kipmei1.jpg

HEINO – DALFSEN – Vandaag kwamen we een ponyveulen tegen die maar iets groter was dan een kip. Beide liepen in de zelfde weide. Het is wel zo, dat het wel een grote soort kip was. Maar toch grappig om te zien.

Lees verder »

N35 deels afgesloten na dodelijk ongeval

NIJVERDAL – Bij een ernstig ongeluk op de N35 tussen Nijverdal en Wierden is een automobilist om het leven gekomen. Een andere automobilist raakte licht gewond. De N35 is in beide richtingen afgesloten. Bij het ongeluk zijn twee auto’s en een vrachtwagen betrokken. De vrachtwagenchauffeur bleef ongedeerd. Een traumahelikopter is ingezet. De afsluiting kan nog uren duren. (bron RTV oost)