Nieuwe graffiti in Dalfsen

 

Foto: Politie IJsselland

DALFSEN – De Dalfser politie roept getuigen op of iemand heeeft gezien dat er graffiti is aangebracht achter het oude gemeentehuis in Dalfsen.Er is aangebracht o.a. ACAB. De betekenis is bij de Politie  bekend. Sneu, geeft de Politie aan. Heeft u iets gezien dan kunt u bellen 0900 – 8844

Wethouder Klaas Agricola bedankt

Daar wordt hij zichtbaar vrolijk van

DALFSEN – Wethouder Klaas Agricola bedankt alle oranjeverenigen in de gemeente Dalfsen, jullie hebben voor onze inwoners prachtige dagen georganiseerd. Top en klasse !

Bijna heel Heino hellig op gemeente Raolte

HEINO – Inwoners van Heino zijn boos (niet zo’n klein beetje ook)  op het gemeentebestuur van Raalte. Dat wil het openluchtbad De Tippe in Heino privatiseren of sluiten. Het college zegt dat er veel geld nodig is voor andere sportaccommodaties in de gemeente Raalte (7 miloen voor Tijenraan in Raalte) en dat De Tippe daarom zichzelf moet bedruipen. Onder meer Plaatselijk Belang Heino en de VVD-fractie vinden dat schandelijk, dom en tegen alle eerder gemaakte afspraken in. Volgende week beslist de gemeenteraad over sluiting of privatisering van De Tippe.

Opvallend optreden in de ‘Nieuwe Haven’ te Zwolle

                 

– met de Stuwzangers uit Vilsteren –

 VILSTEREN – ZWOLLE – Opvallend was zeker wel het optreden van Shantykoor ‘De Stuwzangers’  uit Vilsteren op deze Koninginnedag morgen. Dit koor verzorgde een zeer amusant programma van vijf kwartier gezellige muziek waar de bewoners en ook hun leiding bijzonder hebben van genoten.


 

Natuurlijk begon de dag met het zingen van 2 coupletten uit het ‘Wilhelmus’. De bewoners waren zeer lovend over de Nederlandstalige liederen maar ook ‘The Rose of Allendale’ viel bijzonder in de smaak. Zwollenaar Andries La Faille –- zong zijn solo in ‘Sterrenhemel van Hawaii’. Hij kreeg een extra applaus.
Ook het lied ‘De Vissers van San Juan’ ging prima de zaal in met heel veel toehoorders. Men was zeker wel enthousiast getuige ook de spontane afname van vele CD’s.  Eind van dit jaar wordt o.l.v. dirigent Flip Jonkman uit Heino een 2e CD opgenomen. Diverse liederen die worden opgenomen kon men tijdens de Koninginnedag morgen al beluisteren in de ‘Nieuwe Haven’!

 

Het aftellen is begonnen.

DALFSEN – Christiaan Boer melde vanmiddag rond 16.00 uur: het aftellen is begonnen. Hij maakte een printje van precies de 2990000e bezoeker van deze site. Toen nog maar 10.000 te gaan voor het 3 miljoen. Om 24.00 uur waren we al weer een stukje dichter bij, zie de 2e print. Vermoedelijk zal het donderdag gebeuren.

Lees verder »

FNV: opheffen om te overleven

DALFSEN – Een vastomlijnd, uitgekristalliseerd plan zal het niet zijn. Alleen de contouren van een nieuwe vakbeweging zal PvdA-Kamerlid Jetta Klijnsma morgen presenteren. Na ruim drie maanden luisteren en inventariseren van gedachten binnen en buiten de FNV-bonden zal Klijnsma de toekomst schetsen van de opvolger van de Federatie Nederlandse Vakbeweging.

Lees verder »

Koploze windmolens

DALFSEN – Windmolens op Dalfser grondgebied, maar wel zonder kop ! Als het maar bij de windmolens blijft, dan zit het in Dalfsen wel goed. Het blijft toch wel opletten. Ingezonden door R.R.

Ook nog een extra 1e prijs op de valreep

DALFSEN – Bij de 1e prijs een extra prijs: 3.000.000 ste bezoeker ontvangt naast de Het Boskamp-prijs van mij de bundels
WOORDEN OM HET LICHT TE HOREN en de onlangs verschenen bundel LOUTERING, waarvan boekhandel Schuurman in Dalfsen  in drie maanden al 1(één!) ex. heeft verkocht. Maar de moderne Dalfsenaar bestelt natuurlijk via internet. … Naast de maaltijd dus ook wat geestelijk werk. Groet, met moed, lenze l.

Leuk!

 @DalfsenNet Willy, groot feest in #Hoonhorst. Waar blijf je? We lopen al tegen de 1,3 miljoen bezoekers 🙂 #goedekantvdvecht

 

Ze kennen wel humor in Hoonhorst, maar dat wist u.

Kijk, dat noemen we meedenken:

 

 

HOONHORST – Ik heb begrepen dat het organisatorisch voor jou wat moeilijk is om weg te komen uut de bos, maar ik heb de oproep van de Oranjevereniging gelezen op twitter. Omdat HG waarschijnlijk druk is met het fotograferen in Dalfsen, is het denk ik wel fijn om iets van jouw correspondente in Hoonhorst te horen en tevens wat foto’s te zien van wat er vandaag allemaal te doen was in Hoonhorst.

 

Lees verder »

Zanger Rene

DALFSEN –  Hey was toppie gistermiddag in Dalfsen bij Dalfsen got talent 2012 . Ik heb in de grote feest tent een nieuwe nummer uitgeprobeerd en de tent deed lekker mee . Later Kwam ook Manuela (stief dochter ) & Ester (nichtje) in actie met het nummer “Ik hou van jou” dit hebben ze erg mooi gezongen op naar meer zou ik zegen. s’avonds nog effe in Almere geweest samen met gewoon Jolanda en Manuela nog wat gezongen was wel gezellig daar, aan onze tafel veel lol: Zanger Rene 

Panorama Salland Marienheem nu met info bord

 

 

Panorama Salland, het enorme schilderij op de wand van een geitenstal aan de Wissinkweg te Marienheem ( Raalte) kreeg vandaag een informatiebord. In 2007 heeft de schilderclub Marienheem op een geitenstal een enorm schilderij aangebracht en uitgevoerd op de damwandbeplating, voorstellend een doorsnee van Salland.

Lees verder »

Motor toertocht prima verlopen

 

 

DALFSEN _ De oranje toertocht vandaag van MTC DALFSEN is goed verlopen, ongeveer 50 deelnemers zijn opgestapt (en later evenveel afgestapt) voor een mooie tocht door Salland en over de Veluwe.

Lenze kan prima voorspellen

DALFSEN – Vrijwilligers van Dalfsennet: vorig jaar 15 september deed ik de voorspelling (zie het gedicht bij 2 miljoen op de laatste pagina 178) dat we binnen het jaar de 3 miljoen zouden bereiken. Het is jullie (bijna)  gelukt! Gefeliciteerd. lenze l.

Rechtreeks bericht: snelnieuws over C1000 Heino speciaal voor ons

Heino – Voor de snelste nieuwssite weer een primeur: Na het nieuws afgelopen week dat Jumbo de C1000 formule wil gaan afbouwen zijn er berichten ontstaan over de winkel C1000 van de Worp in Heino. Jumbo heeft afgelopen november de C1000 formule gekocht waarbij aanvankelijk de intentie is uitgesproken om de C1000 formule door te laten lopen omdat deze succesvol is.

Lees verder »

Bijna 3 miljoen, nog 3 dagen?

Over 4 dagen (of eerder) de 3 miljoenste kijker van deze site

We hebben Jeroen Krabbé (zelf fanatieke kijker van deze site) kunnen strikken om de loting van de 3 miljoenste bezoeker te doen.Hij zit al ergens in Nederland te popelen om de trekking te gaan doen, vertelde hij zo juist. Dat gaat hij dus doen voor ons, dat vinden wij leuk. Want over  ongeveer 3 – 4 dagen is het zo ver. Iedereen kan hier aan mee doen kijk hier nog even.

 

Lees verder »

Regio Politie Persberichten van zondag 29 april 2012

 

Vrouw in woning overvallen

Getuigenoproep

Steenwijkerland – Een 62-jarige vrouw uit de gemeente Steenwijkerland is in de nacht van zaterdag 28 april op zondag 29 april in haar woning in Basse overvallen door twee gemaskerde mannen. Midden in de nacht kwamen de mannen binnen via een kapot geslagen achterdeurraam. De vrouw lag te slapen. Onder bedreiging van een wapen moest de vrouw geld afgeven.

Lees verder »

Eindelijk, de eerste Oranjevierder is wakker!

DALFSEN – De oranje mensen zijn weer wakker hoor! Het was een erg geslaagd feestje gisteren. Volle tent met top sfeer mede dankzij fragment live en dj oossie! Foto’s volgen nog. Vandaag staat de streekproducten markt met de zotte zusjes, wandel- en fietstocht en motor toertocht op het programma.

Grt Dorine Dijsselhof