Heeft u ook een prijs gewonnen? Ik dacht het niet!

Om te beginnen: ga hier nooit op in en klik nooit de link in de mail aan, en verder weg er mee. Veel leesplezier.

Interlotto €uropa/ €uromillion Bono Lotto Program
Kantoor Plaza Juan Carlos c-14541, Madrid Spain
Het Internationale vice president promtie/Prijswinning
Referentienummer: UU/654560010/ESP
Attentie: Gelukkige winnaar!!!

Lees verder »

Eigenaar van labradors heeft zich gemeld

DALFSEN – De eigenaar van deze ondeugende labradors heeft zich gemeld. Hij neemt contact op met de dierenambulance en bedankt hierbij de melder en Dalfsennet. Graag gedaan zullen we maar zeggen. Hebt u ook een huisdier gevonden of juist  kwijt geraakt, u kan altijd mailen (info@dalfsennet.nl) en je ziet dat het werkt. Iedereen weer gelukkig. Ach deze hondjes zijn nog steeds bezig de omgeving te verkennen, de vorige keer liepen ze richtig de Olde bakker. Bovendien wilden ze als” bruine hondjes” vast weten wat “witte vieven” zijn. Dus zijn ze weer een ervaring rijker.

Lemelerveld zo goed als klaar voor Sukerbietenfeest

 

LEMELERVELD – De laatste hekken worden klaargezet, de bar is ingericht en de leidingen zijn gespoeld. Bijna 50.000 lelies zijn in een adembenemend schouwspel verwerkt, kortom alles staat klaar voor het Sukerbietenfeest in Lemelerveld. Met een goede weersverwachting op teletekst kan het dan ook niet anders dat het Sallandse dorp woensdag wordt overstelpt met mensen die een gezellig dagje uit willen. De braderie en de kinderrommelmarkt gaan om 10.00 uur van start. Vanaf 14.00 uur is er muziek op het terras en iedereen zal om 16.00 uur een plekje hebben bemachtigd voor de ludieke veiling. Het programma wordt in de avond vervolgd met een optreden van DJ Benn op het overdekte terras.

Landgoedconcert

DALFSEN – Het komende landgoedconcert op 25 augustus 2012 wordt een dubbel feestje; de Shtetl Band Amsterdam zorgt voor een inspirerende en levendige uitvoering en in verband met een subsidie van het Cultuur Platform Dalfsen mogen kinderen tot 14 jaar GRATIS komen! De Shtetl Band Amsterdam Openluchtconcert op Huis Den Berg .

Lees verder »

Stone rock

DALFSEN – Er was een misverstand ontstaan over de berichtgeving over de Stone rock van afgelopen zaterdag. We kregen maar liefst 3 keer een persbericht over de afloop van dit prachtige evenement. Eén of twee berichten hiervoor vond ik wel  genoeg. Ik dacht nu weten de lezers het wel. Over het evenement zelf ik geen enkel klagen, daar ga ik overigens  ook niet over.

Lees verder »

Regio Politie Persberichten van dinsdag 31 juli

Illegale afvalverbranding

Giethoorn – Tegen een 27-jarige bewoonster van de Veneweg is maandagmiddag 30 juli proces-verbaal opgemaakt voor illegale afvalverbranding. Zonder vergunning van de gemeente werd afval verbrand in haar tuin. Daarmee ging de nodige rookontwikkeling gepaard. Op last van de politie werd het vuur gedoofd.

Lees verder »

Dalfsenaar gewond bij verkeersongeval

 

STAPHORST – DALFSEN – Dinsdagmorgenvroeg 31 juli is een 21-jarige automobilist uit Dalfsen gewond geraakt bij een verkeersongeval op de A28. Door de brandweer werd hij uit z’n auto gehaald. De Dalfsenaar werd met hoofd- en nekletsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het slachtoffer was om onduidelijke reden met snelheid tegen de achterzijde van een voor hem rijdende vrachtwagen (oplegger) gebotst. Die werd bestuurd door een 38-jarige man uit Lichtenvoorde. Mogelijk dat de regen een rol heeft gespeeld. Naar de toedracht van het ongeval wordt een nader onderzoek ingesteld.

 

Man gewond na overval in woning

ZWOLLE – Aan de Corellistraat is maandagavond 30 juli een 70-jarige bewoner overvallen in zijn woning, waarbij hij gewond is geraakt. De man werd op straat door een vrouw aangesproken die hem wat te drinken vroeg. Na een glaasje water in de woning te hebben gedronken, wilde zij geld hebben. Toen de man dit weigerde kreeg hij een klap en viel met zijn hoofd tegen de muur.

Lees verder »

Twee mooie exposities in het gemeentehuis van Dalfsen

 

DALFSEN  – Van 3 augustus tot en met 25 september 2012 exposeren Mirjam Schottert en Fotoplatform Kamerata in het gemeentehuis van Dalfsen. Mirjam Schottert is in 2011 afgestudeerd aan ArtEZ hogeschool voor de kunsten. Zij is afgestudeerd met 3 grote, samengestelde, houtskooltekeningen. Zij zou ze graag ergens ophangen, maar door de omvang van de tekeningen is dat bij haar thuis niet mogelijk.

Lees verder »

Wegen gesloten ivm Marathon a.s. vrijdag

DALFSEN – In verband met de opbouw van de Halve Marathon van Dalfsen worden op 3 augustus van 08:00 tot 23:00 uur de volgende wegen afgesloten en of tijdelijk afgesloten voor het verkeer: het kruispunt Henri Dunantstraat (vanaf Albert Schweitzerstraat en Polhaarweg) /Ruigedoornstraat (vanaf Van Tydencampstraat) afgesloten voor alle verkeer, behalve voor aanwonenden. De bibliotheek en ‘de Trefkoele’ blijven bereikbaar voor bezoekers en bevoorrading.

Lees verder »

Gewonde bij weer een aanrijding A28 bij Staphorst

STAPHORST – Bij een ongeluk op de A28 bij Staphorst is afgelopen nacht een automobilist gewond geraakt. De automobilist botste met zijn auto achterop een vrachtwagen van een circus  Hij kwam bekneld te zitten in zijn auto en is door de brandweer uit het wrak bevrijd. De man is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De vrachtwagenchauffeur bleef ongedeerd. Zijn vrachtwagen met daarop de circustent, liep lichte schade op en kon doorrijden. De toedracht van het ongeluk is nog onduidelijk.
Hier de melding van rond middernacht: 31-07 00:09uur PRIO 1 ONGEVAL WEGVERVOER LETSEL A28 STAPHORST(bron rtv oost)

Vechtdal Blues & Rockfestival Trefkoele

 

DALFSEN – Duurt nog even, maar noteer die datum maar alvast in je agenda 24 november. Vechtdal Blues & Rockfestival in de Trefkoele in Dalfsen. Hier moet je bij zijn met de Tribute band Rolling Stones Undercover en meerdere bands Voorverkoop start op 17 sept.

Zeker en snel van D naar L? Dacht het wel!

LEMELERVELD – Ondanks de noodzakelijke bezuinigingen krijgt Lemelerveld toch een sterk verbeterd openbaar vervoer. Het onderzoeksrapport ‘Zeker en snel van D naar L’ van de PvdA Dalfsen krijgt eind van dit jaar een concrete invulling. Dalfsennet kwam als eerste media vorige week met het goede nieuws naar buiten. In de nieuwe dienstregeling van Syntus wordt een rechtstreekse busverbinding van Lemelerveld naar Dalfsen met aansluiting op de treinverbinding naar Zwolle opgenomen.

Lees verder »

Dennis Veneboer gespot in londen 2

LONDEN – Hoi Willy, klopt helemaal. Nog een paar dagen en dan weer terug. Als het lukt en Edith Bosch wint een gouden medaille krijg je een verslag van me as donderdag als ik in de trein zit terug naar Nederland. Die wedstrijd is overmorgen woensdag. Als ze verliest (lees geen goud wint) dan krijg je een kleiner stukkie. Groet vanuit London Dennis (Dennis Vennebuur?) Geweldig Dennis! Want ook in vakantietijd brengt Dalfsennet gewoon nieuws.

Niks Dildo

DALFSEN – Krijgt ook zo’n mail, klik dan ook nooit de link aan. Gooi gewoon die berichten weg. Want ook die dildo’s komen echt niet, maar het aanklikken van de link kan wel hele nare gevolgen hebben. DUS WEG ER MEE!!

Lees verder »

Staphorst treedt handhavend op tegen wildkamperen

 

STAPHORST – Net als vorig jaar gaat gemeente Staphorst gedurende de vakantieperiode handhavend optreden tegen het wildkamperen. Perceeleigenaren die hiertoe gelegenheid bieden, zullen aangeschreven worden met het verzoek illegale kampeeractiviteiten op hun terrein te beëindigen. Wanneer dat niet gebeurt, wordt een dwangsom verbeurd. Met deze aanpak wil gemeente Staphorst excessen van overlast voorkomen. Binnen de gemeente Staphorst is elk jaar sprake van een terugkerend fenomeen, namelijk groepen jongeren die de gewoonte hebben om gedurende de bouwvak in voornamelijk het buitengebied de tent op te zetten en daar een aantal dagen/weken te verblijven.

 

Lees verder »

Dennis Veneboer gespot in Londen onder een schuilnaam?

LONDEN – HOONHORST – Gerdie Aalderink en Dennis Vennebuur uit Hoonhorst – bij Zwolle – vermaken zich uitstekend in Londen tijdens de Olympische Spelen. Op een ontdekkingsreis langs tal van sporten – ‘We zien voor het eerst hockey, beachvolleybal, judo en badminton’ – kijken ze hun ogen uit op het Olympisch Park in Londen. ‘Alles is uitstekend geregeld. Iedereen is behulpzaam en als toerist en sportliefhebber voel je hier écht gast.

Lees verder »

Duofiets in gebruik

 

Hier even langs het Overijssels kanaal richting de Sterenbos

HOONHORST – In Hoonhorst is het nu mogelijk om met de duofiets door Salland en omstreken te fietsen. Deze fiets is door Duurzaam Hoonhorst aangeschaft speciaal voor mensen die niet alleen kunnen fietsen. Gerard Beltman dacht “dit is een ideale aangelegenheid om mijn schoonvader met een gebroken sleutelbeen de rustieke plekjes van Hoonhorst te laten zien.”

Lees verder »

Hoe kan de gemeente Dalfsen klimaat neutraal worden.

DALFSEN – DEVENTER – Energy of the Future zoekt bedrijven en studenten met grote duurzaamheidsambities. Radicaal nieuwe concepten op het gebied van verduurzaming van onze energievoorziening gericht op het klimaat neutraal maken van een gemeente.  De huidige manier van leven is niet toekomstbestendig. Welke radicaal nieuwe productietechnieken zijn mogelijk om een duurzame samenleving te kunnen realiseren. Energie speelt hierin een cruciale rol. Alles wat we maken en gebruiken, zowel duurzame producten als voeding, alles vergt energie.

Lees verder »

Aanrijding Rondweg

 

DALFSEN – Omstreeks 16:15 heeft er zich een aanrijding voor gedaan op de Rondweg in Dalfsen. Een bestuurster van een personenauto uit Dalfsen kwam vanuit de richting van het Franse Pad en wou de Rondweg op rijden. Een bestuurder van een bus uit Zwolle reed op de Rondweg vanaf de rotonde richting de brug.

Lees verder »

Rustig

 

DALFSEN – Het is vandaag rustig op en langs de fietspaden in Dalfsen. Ook de winkelstraten zijn zo goed als leeg. Het zal een beetje met het weer te maken en ook omdat veel eigen inwoners op vakantie zijn. En als zo’n bui dan weer losbarst boven je hoofd, dan moet je toch maar weer maken dat de thuiskomt, kledder nat, dat wel.

Lees verder »

Op stap op de Lemelerberg

DALFSEN – LEMELERBERG – Op donderdagavond 9 augustus om 19.00 uur verzorgt Landschap Overijssel de zesde van een serie ‘Op stap’ excursies op de Lemelerberg. Onder leiding van een natuurgids kunt u een prachtige wandeling maken in dit bijzondere gebied. De wandeling start bij het restaurant bovenop de Lemelerberg, Kerkweg 32 te Lemele. De kosten zijn € 3,- per volwassene en € 1,50 per kind.

Lees verder »

Regio Politie Persberichten van maandag 30 juli

 

Aangehouden voor belediging en bedreiging

Hasselt – Zondagavond 29 juli is op de Kalverstraat aan een 19-jarige vrouw uit Zwolle aangehouden voor belediging en bedreiging. Nadat zij door politiemensen werd aangesproken op de commotie die zij in haar ouderlijk huis in Hasselt had veroorzaakt, beledigde zij hen en uitte allerlei bedreigingen. De vrouw, die onder invloed van drugs was, werd ingesloten. Voor haar zal een hulpverleningstraject worden ingezet. Tegen de Zwolse wordt proces-verbaal opgemaakt.

Lees verder »

Toerist betaalt mee , ook volgend jaar

DALFSEN – Tarief toeristenbelasting blijft volgend jaar in Dalfsen op hetzelfde niveau als in 2012 namelijk 0.85 Euro per overnachting.

Oorsprong van de toeristenbelasting.
De toeristenbelasting is in de jaren ’70 ingevoerd om gemeente die extra kosten maken door het huisvesten van grote aantallen toeristen extra financiële middelen te geven. Bezoekers die overnachten in de gemeente dragen hierdoor bij aan de voorzieningen waar zij gebruik van maken.

 

Lees verder »

Stone Rock groot succes

 

 

DALFSEN – Afgelopen zaterdag heeft onder het kunstwerk ‘de Zwevende Kei’ aan de Stationsweg te Dalfsen een nieuwe editie plaatsgevonden van Stone Rock Festival. Het festival duurde dit jaar van 14:00 tot 01:00 met maar liefst 14 verschillende bands en een ruime 1.500 bezoekers! De organisatie kijkt terug op een groot succes, zelf het weer zat mee.

 

Lees verder »

Zeer geslaagd "peerden"concours Hoonhorst

 

Door Leon Diepman

HOONHORST – De bergruiters kunnen tevreden terugkijken op een geslaagd concours! Stefan Adamowicz kon uiteindelijk met de hoofdprijs van het springen klasse Z/ZZ naar huis. Jan Diepman uit Hoonhorst werd 2e. In de klasse M springen heeft Frank Buitenhuis gewonnen. Hij komt al sinds jaar en dag met een vrachtwagen vol paarden naar Hoonhorst, maar neemt deze na afloop wel altijd weer mee.

Lees verder »