Vrijdag 2 augustus de 3e Blauwe Bogen Dag

DALFSEN – Deze dag staat in het teken van de Sport. De rommelmarkten, blijven een vast onderdeel rondom de Grote Kerk en de Bloemendalstraat( opgave bij de Primera Jansen 0529-434753) Kosten € 5,00 per keer, aantal beschikbare plaatsen voor de kinderen circa 95 stuks en voor de volwassen geldt nog steeds vol=vol.

Lees verder »

Onderwerpen Onder de Loep

Overijssel – Onderstaand de zaken die donderdagavond 1 augustus behandeld worden in Onder de Loep op RTV Oost. De eerste uitzending begint om 17.09 uur en zal worden herhaald om 18.09 en 19.09 uur. Naderhand worden deze items ook los geplaatst op ons youtubekanaal: www.youtube.com/onderdeloep en verspreiden we ze o.a. via Twitter en politie.nl.

Lees verder »

Bloemsierkunst wedstrijd met Lelies (2)

LEMELERVELD – Tijdens de Lelieshow is er een bloemsierkunst wedstrijd voor amateurs. Op donderdag , vrijdag en zaterdag tijdens de show kunnen enthousiaste bloemschikkers deelnemen aan de wedstrijd. De wedstrijd gaat om wie maakt het mooiste en creatiefste bloemarrangement met Lelies. De deelnemers maken een leliearrangement op door henzelf meegebracht schaal of vaas.

Lees verder »

Touwklimmen over de vecht 1980

Touwklimmen over de vecht 1980

DALFSEN – In het fotoarchief van Jan Berends kwamen we de volgende foto’s tegen van het touwklimmen over de vecht in 1980. Ook toen was er niet te klagen over belangstelling. Meer foto’s uit het archief van Jan Berends zijn te vinden bij het HKD.(vermoedelijk betekent dat de Historische Kringen Dalfsen) Foto’s dus: Jan Berends

Lelieshow Lemelerveld b(l)oeit!

LEMELERVELD – Komende week organiseren Huetink Lelies en Schrieken Lelies de lelieshow Lemelerveld b(l)oeit! Hiervoor hebben wij een Facebook pagina aangemaakt om de mensen te informeren over wat er gebeurd. En alle in’s en out’s door te geven! https://www.facebook.com/lelieshowlemelerveldbloeit

Nieuw Bed & Breakfast aan de Koesteeg

Nieuw Bed & Breakfast aan de Koesteeg

Het college gaat akkoord met het bouwen van een nieuw Bed & Breakfast aan de Koesteeg in Dalfsen. Naast de Bed & Breakfast wordt er op deze locatie ook een beelden- en theetuin gerealiseerd. Het college gaat akkoord omdat de locatie valt in het gebied waar volgens de structuurvisie dagverblijf en recreatieve invullingen gerealiseerd mogen worden. Zo zit de Natuurboerderij, hotel en sportvelden in hetzelfde gebied.

Lees verder »

A28 ondergaat in 2014 groot onderhoud

A28 ondergaat in 2014 groot onderhoud

De A28 van Zwolle tot aan Nunspeet krijgt een grote onderhoudsbeurt in 2014. Het wegdek heeft zijn afschrijvingsperiode al bereikt, maar vanwege bezuinigingen bij Rijkswaterstaat wordt er bij de afschrijvingsperiode 1 jaar opgeteld om op deze wijze geld uit te sparen. Dit gebeurd op meerdere plekken in het land.

Lees verder »

Ernstig ongeval Nieuwleusen (Update)+ video lifeliner 4

Ernstig ongeval Nieuwleusen (Update)+ video lifeliner 4

Aanrijding op de N377 tussen een personenauto en een touringcar met oudere mensen die een dagje uit waren geweest in Staphorst. De personenauto is komende uit de richting Balkbrug op onverklaarbare wijze op de verkeerde weghelft terecht gekomen en frontaal op de touringcar gereden. (update)De 19 jarige bestuurder uit Staphorst is bij het ongeval om het leven gekomen.

Lees verder »

Nieuw kentekenbewijs

Nieuw kentekenbewijs

Vanaf 2014 ontvang je bij de aanschaf van een nieuwe of gebruikte motor, auto of een ander motorvoertuig niet langer een papieren kentekenbewijs. In plaats daarvan ontvang je een hard plastic exemplaar op handzaam creditcardformaat. Hoe ziet dat er precies uit en wat verandert er voor jou als consument?

Lees verder »

Bommen Tweede Wereldoorlog vernietigd in Zwolle

Bommen Tweede Wereldoorlog vernietigd in Zwolle

ZWOLLE – Vanwege het project Ruimte voor de Rivier Zwolle zijn woensdagmiddag 31 juli twee vliegtuigbommen uit de Tweede Wereldoorlog vernietigd in de uiterwaarden langs de IJssel. Voor het tot ontploffing brengen had de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) één dag nodig. De overlast voor omwonenden, scheepvaart en treinverkeer was minimaal.

Lees verder »

Man aangehouden Nieuwleusenerdijk met drugs

Zwolle – De politie heeft dinsdagmiddag 30 juli op de Nieuwleusenerdijk in Zwolle een 51-jarige automobilist uit Renkum aangehouden met een grote hoeveelheid drugs in zijn bezit. Agenten zagen dat de automobilist geen gordel droeg en hielden hem staande. Bij het controleren van de gegevens bleek de man nog een hoog bedrag aan boetes te hebben openstaan. Ook de auto van de Renkummer werd gecontroleerd. Hierin werden door de agenten onder andere meerdere zakjes met pillen en poeder aangetroffen, vermoedelijk gaat het om harddrugs.

Lees verder »

Spooktochten in het Groot Sallands Maïsdoolhof

Spooktochten in het Groot Sallands Maïsdoolhof

LEMELERVELD – Ben jij geen bangerik? Kom dan naar de spooktochten van het Groot Sallands Maïsdoolhof! Vanaf augustus organiseert het Groot Sallands Maïsdoolhof drie keer een spooktocht, waarbij iedereen welkom is. Omringd door duistere figuren en griezelige wezens gaat men op zoek naar de uitkijktoren in het midden van het doolhof. Is die gevonden? Zoek dan snel de weg naar de uitgang, waar men vervolgens bij kan komen bij het kampvuur. Onder het genot van een marshmallow-stokje, die men zelf boven het vuur mag houden, kan men deze griezelige ervaring delen met de rest!

Lees verder »

Weg kraampjes

Weg kraampjes

RAALTE – Hierbij een aantal foto’s na aanleiding van het nieuwsbericht over de wegkraampjes. Aan de Krieghuisweg 26 in Raalte (Bij camping Krieghuusbelten) is ook een wegkraampje te vinden. Bij dit kraampje is van alles te vinden, van eieren en eigen gemaakte jam, tot planten, boeken en diverse leuke decoratiematerialen voor in en om het huis, bijvoorbeeld een dakpan met daarop welkom erop. Heeft u ook een kraampje ontdekt, maak een foto en mail ons de plek.

Buizerds in de aanval in Dalfsen

DALFSEN – In het Gernerse bos bij Manege Gerner, vliegen minstens 3 grote buizerds rond die daar een nest hebben. Ze bedreigen mensen(uit bescherming voor hun nesten) wanneer je in hun territorium komt.. Ze zitten in de bosrand tegen de manege en hebben al verschillende voorbijgangers proberen aan te vallen. Zorg dat je je kan beschermen tegen deze dieren, of ga ergens anders wandelen.

Tv Team komt er aan

http://youtu.be/9a1IyQLKbP4

 

NIEUWLEUSEN — Aanstaande donderdag is het zover, dan begint het spektakel van het TV Team! Aan de Wethouder Bijkersweg in Nieuwleusen.

Open dagen Zwaluwhof

Open dagen Zwaluwhof

DALFSEN – HOONHORST – Tijdens de vakantieperiode is er ruimte om eens een kijkje te komen nemen in ons Geheimpje bij Zwolle. Van woensdag 31 juli t/m donderdag 15 augustus 2013 opent de Zwaluwhof voor 14 dagen de deuren voor een ieder die nog graag eens het nieuwe pand wil komen bekijken. Wij leiden u graag rond in de nieuwe Vleugel. Een expositie van prachtige schilderijen kunt u bekijken binnen onze accommodatie.

Lees verder »

Politie houdt vijf verdachten voor diefstal lokfiets aan

IJSSELLAND – Agenten hebben de afgelopen twee weken vijf mensen aangehouden die er met een door politie gestalde lokfiets vandoor gingen. Een boete voor een dergelijke diefstal is 350 euro. Om fietsendiefstal te ontmoedigen, zet de politie regelmatig een geprepareerde lokfiets in. De fiets werd de afgelopen periode in- en in de omgeving van het centrum neergezet.

Lees verder »

Oponthoud bij Witte Paal

Oponthoud bij Witte Paal

WITTE PAAL – Daar is een auto met een paardentrailer gekanteld. Ze gaan nu bezig de boel op te ruimen maar de verwachting dat de kruising tot 10.30 uur  lastiger te passeren is. Foto: Politie Hardenberg. RTV oost weet te melden dat er 3 paarden gewond zijn geraakt.

Lars van der Vegt timmert aan de weg

Lars van der Vegt timmert aan de weg

Lars van der VegtDALFSEN – Vanmiddag waren we even op bezoek bij Lars van der Vegt aan de Polhaarweg. Want mijn fiets is gewillig, vooral met dit weer. Vanaf 1 juli j.l. is “van der Vegt – ontwerp & bouwadvies” gevestigd in het kantoorpand aan Polhaarweg 18 dicht bij de Trefkoele in Dalfsen. Ondernemer Lars van der Vegt is al in augustus 2012 gestart met zijn eigen bedrijf vanuit huus, maar toen de mogelijkheid zich voordeed om zich binnen dit pand aan de Polhaarweg te vestigen, was de stap snel gezet. Woorum ok niet?

Lees verder »

Het blijft genieten in Dalfsen

Het blijft genieten in Dalfsen

DALFSEN – STERREBOS – Bijna dagelijks gaan gasten op pad met deze prachtige fietstaxi’s van Het Boskamp. Elke keer hoor je: dit is een unieke ervaring. Ook voor u is er deze mogelijkheid. Ze hebben er 5, je mag ze zelf besturen als je 18 jaar of ouder bent, en ze zijn ook nog een elektrisch. Doen dus, er kunnen 3 volwassenen in of 2 volwassenen en 2 kleine kindjes.

File voor de ijskraam

File voor de ijskraam

DALFSEN – Vandaag weer een file bij de ijskraam in Dalfsen. En als we de weersvooruitzichten kunnen geloven, zou die file tegen het weekeinde nog wel wat langer kunnen worden.

Vrouw met fiets ten val.

Vrouw met fiets ten val.

Op de kruising Hessenweg west en de Varsenerdijk is vanmiddag een vrouw ten val gekomen met de fiets.
Haar echtgenoot die hier ook bij aanwezig was raakte er niet bij betrokken.
De vrouw is door het Ambulance personeel verzorgd aan haar uitwendige verwondingen.
Onderzoek in het ziekenhuis in zwolle moet uitwijzen of er ook sprake is van ernstiger letsel.
De Politie heeft zich over de fietsen ontfermd, zo dat meneer met zijn vrouw mee kon met de Ambulance.

Ik eet meer groente dan eerappel

Ik eet meer groente dan eerappel

DALFSEN – Hij eet meer groente dan aardappels. Hij, dat is de heer Bijvang, de 74 jarige ex PTT postman. De heer Bijvang heeft een enorme groentetuin met een grote variatie aan groentes. Zo zien we staan: wortelen, rode kool, spitskool, uien, selderie, div. andere koolsoorten noem maar op. Hij brengt menig uurtje door in zijn volkstuin(tje). Het is ook een behoorlijke lap wat hij te onderhouden heeft.

Lees verder »

De Trefkoele: niet veel meer van over.

De Trefkoele: niet veel meer van over.

DALFSEN – De sloop bij de Trefkoele gaat onverminderd verder, ook vandaag. Zie de beelden en je zal constateren dat er weinig herkenbaars meer over is. Bij de Polhaar hebben geen nieuwe (zichtbare) ontwikkelingen kunnen ontdekken

De wegkraampjes staan er weer

De wegkraampjes staan er weer

HOONHORST – De eerste kraampjes langs de wegen en fietspaden staan er weer. Hier in Hoonhorst aan de Zwarte weg, daar worden bessen aangeboden. Verder verbeeld ik mij dat er aanzienlijk minder goederen wordt aangeboden dan voorgaande jaren. Of ik heb het mis. Hebt u goederen te koop, (of te koop zien staan) stuur dan een foto van uw kraampje naar Dalfsennet, evenals de plek waar mensen het kunnen vinden.

 

Hoonhorst voetbalt straks weer mooi tussen de witte lijntjes

Hoonhorst voetbalt straks weer mooi tussen de witte lijntjes

HOONHORST – De mannen van de gemeente Dalfsen waren vandaag druk bezig op het sportpark in Hoonhorst. Als je eens een ambtenaar wil zien zweten, dan moet je daar eens gaan kijken. Het gras ligt er prachtig bij, echt als een park. Vandaag waren ze bezig de lijnen weer uit te meten en uit te zetten. Vervolgens werden de witte strepen weer aangebracht met verdunde witkalk. Dat doet de gemeente altijd de eerste keer in het seizoen, daarna gaat de vereniging het zelf bijhouden.

Lees verder »

Nieuwe mogelijkheden voor subsidie op zonnepanelen bij boeren vanuit Leader

VILSTEREN – De afgelopen twee jaar begeleidde Stimuland met succes zes collectieve Leaderaanvragen voor zonnepanelen bij groepen agrarische ondernemers, en een gezamenlijk inkoopproces. Meer dan 60 agrariërs hebben hiermee rendabel in zonnepanelen kunnen investeren dankzij een LEADER-subsidie waarbij de bijbehorende gemeenten optraden als cofinancier.

Lees verder »