Bukkum-toernooi 2014 traditioneel gezellig

Bukkum-toernooi 2014 traditioneel gezellig

DALFSEN – De 39e editie van het traditionele Bukkum-toernooi is wederom succesvol verlopen en was traditioneel gezellig. Voor het eerst werd er gespeeld in de vernieuwde Trefkoele+ en was het dus afwachten of de gezellige sfeer van de afgelopen jaren geëvenaard kon worden.
Maar vanaf het begin van het toernooi zat de sfeer er goed in, de wedstrijden in zowel hal 1 en hal 2 werden goed bezocht en alle teams wilden natuurlijk hun beste kunsten vertonen. Ook de pirouetjes, akka’s en andere trucjes waren te bewonderen in beide hallen. Het niveau was ook dit jaar weer erg hoog.
Na een dag van strijd, maar vooral ook sportiviteit en plezier kwamen er uiteindelijk vier finalisten de voetbalarena in. In de A-poule waar gestreden werd om de kleine Melkbus, werd de finale gespeeld door Gerner en Achterhoek en mochten na een zinderende wedstrijd de spelers van Gerner, voor het tweede jaar op rij, de bokaal ophalen, de finale werd met 3-2 gewonnen.
De Grote Melkbus in de B-poule werd dit jaar opgeëist door FC Ankum. Zijn waren in de finale een maatje te groot voor Traan’ndal en wonnen de eindstrijd met 4-1. Ook deze finale was het kijken meer dan waard met vele mooie acties en doelpunten.
Tijdens de prijsuitreiking werden alle vrijwilligers bedankt en werden er natuurlijk nog de traditionele bokalen uitgereikt. De prijs voor Slechtste Speler van het Toernooi ging dit jaar naar de gebroeders Paul en Rob Albers. Tijdens de fietstocht op The Day Before Bukkum werden hun fietsprestaties het best gewaardeerd door de jury. Het leverde de gebroeders een klein beetje schade op, maar uiteraard verzachtte deze bokaal de pijn een beetje.
De “Ik-ben-er-wel-maar-wat-doe-ik-hier” bokaal ging naar het volledige team van De Bleeke. Ze doen ieder jaar trouw mee, maar raken over het algemeen geen knikker. Ook dit jaar waren de uitslagen weer dusdanig dat ze deze prijs echt verdienden.
De titel Ere-Bukkum werd dit jaar uitgereikt aan Wim Heerink, de bijna pensionerende beheerder van de Trefkoele+. Hij heeft in al zijn jaren bij de Trefkoele meer dan zijn best gedaan voor het Bukkum-toernooi en droeg dit evenement een warm hart toe. Het was daarom voor het bestuur van het Bukkum-toernooi ook snel duidelijk dat Wim Heerink deze erebokaal in ontvangst mocht nemen.
Nadat de huldigingen gedaan waren, was het nog niet gedaan met de pret. Het jeugdsportfonds Dalfsen had een shirt met de handtekening van ‘s lands beste voetballer ooit Johan Cruijjf onder de hamer weten te brengen. Het begin bod van Bukkum deelnemer en wethouder von Martels werd ruim overschreden door Moes Hartman Kok en Erwin Meijer de nieuwe eigenaren van De Fabriek in Dalfsen, die voorzitter van PEC Zwolle Adriaan Visser net iets te snel af waren en nu het shirt in hun nieuwe etablissement kun gaan tonen. Het opgebrachte bedrag van 300 euro komt volledig ten goede voor het sportfonds.
Na afloop werd er onder het genot van een hapje en drankje nog even nagepraat en werd er alvast vooruitgekeken naar de editie van 2015. Dit belooft een hele speciale jubileumeditie te worden, dan wordt namelijk het 40e Bukkum-toernooi gespeeld.

Foto's 6
Bukkum-toernooi 2014 traditioneel gezellig
Bukkum-toernooi 2014 traditioneel gezellig
Bukkum-toernooi 2014 traditioneel gezellig
Bukkum-toernooi 2014 traditioneel gezellig
Bukkum-toernooi 2014 traditioneel gezellig
Artikel delen: