Buurtbus zorgt voor stress

Buurtbus zorgt voor stress

DALFSEN – Buurtbus lijn 159 tussen Nieuwleusen en Dalfsen is een uitkomst waar iedereen heel blij mee is en beslist niet meer weg te denken uit deze regio. Maar de laatste tijd is er toch enig gemor en gestress te bespeuren onder passagiers en ook bij de chauffeurs. Tot enige weken geleden zat er in de buurtbus een klein apparaat voor inchecken en uitchecken. Dat apparaat deed het wel, maar was ontzettend traag. Als er tijdens de rit van Nieuwleusen naar Dalfsen vijf reizigers op vijf verschillende haltes instappen, dan komt de buurtbus gegarandeerd niet op tijd aan op station Dalfsen. Dat valt de chauffeur niet kwalijk te nemen, maar komt door dat in- en uitcheckapparaat.
De laatste weken had dat vermaledijde ding ook nog kuren en zorgde op diverse haltes voor irritante storing. Vooral irritant als je op station Dalfsen de trein nog moet halen… Het apparaat is onlangs vervangen door een nieuwe en deze is merkbaar sneller. Het eigenaardige geval doet zich echter voor dat sommige OV-chipkaarten op sommige (steeds dezelfde) haltes nog steeds storing geven. Met mijn OV-chipkaart kon ik de laatste vier keer niet uitchecken bij station Dalfsen. Ik weet van passagiers en chauffeurs dat er veel meer OV-chipkaarten storing geven op steeds dezelfde haltes. En als u weet hoeveel gedoe het is om je geld terug te vragen, dan begrijpt u dat ik en velen met mij niet meer met de buurtbus naar die betreffende halte(s) gaan.
Een verzoek aan Syntus, Provincie, Gemeente of wie er ook over gaat. Kan er in onze buurtbus alstublieft normale in- en uitcheckapparatuur komen, zoals die ook te vinden is op stations en ‘normale’ bussen? Want dit gedoe is echt te gek voor woorden.
Wel wil ik bij deze een groot compliment uitdelen aan de fantastische chauffeurs van deze buurtbus. Zij balen hier ook als een stekker van, maar doen alles om op tijd te rijden en het de passagiers naar de zin te maken. Prima service, grote klasse!
Ingezonden door Jos Jansen

Artikel delen: