Waterschapsverkiezingen

Waterschapsverkiezingen

SALLAND – Lijsttrekkers stellen zich woensdagavond 11 februari voor aan publiek. Deelnemende partijen waterschapsverkiezingen Groot Salland bekend. De partijen hebben hun kandidatenlijsten voor de waterschapsverkiezingen van 18 maart ingeleverd. In totaal doen er zeven partijen mee aan de verkiezingen bij Waterschap Groot Salland. Op woensdagavond 11 februari stellen de lijsttrekkers van de partijen zich voor. Alle geïnteresseerden zijn hiervoor van harte welkom vanaf 18.00 uur in het hoofdkantoor van Waterschap Groot Salland.

Zeven deelnemende partijen
Zeven partijen hebben op 2 februari hun kandidatenlijsten ingeleverd bij het Centraal Stembureau van het waterschap. De geldigheid van de lijsten is op 6 februari vastgesteld. Water Natuurlijk, CDA, ChristenUnie, Sallandse Gemeentebelangen, SGP, VVD en de Algemene Waterschapspartij gaan kandidaten leveren. Deze partijen zijn allen ook in het huidige bestuur vertegenwoordigd, er doen dus geen nieuwe partijen mee aan de verkiezingen. ChristenUnie en SGP gaan een lijstverbinding aan. Deze partijen leveren afzonderlijk een lijst in maar worden als één partij beschouwd als er na de verkiezingen restzetels te verdelen zijn.

Lijsttrekkers stellen zich voor
De lijsttrekkers van de partijen die deelnemen aan de verkiezingen stellen zich graag voor aan het publiek op 11 februari 2015. Alle (kandidaat)bestuurders van het waterschap, pers en andere geïnteresseerden zijn hiervoor van harte welkom vanaf 18.00 uur in het hoofdkantoor van Groot Salland aan de Dr. van Thienenweg 1 te Zwolle. Tijdens de campagnestart vertellen de lijsttrekkers kort waar hun partij voor staat en wordt er een kort lijsttrekkersdebat gehouden over een aantal stellingen die vanaf 11 februari ook online staan op www.kieskompas.nl.

Programma 11 februari 2015
18.00 uur Inloop met koffie/thee en een saucijzenbroodje
18.30 uur Welkom door dijkgraaf Herman Dijk
Lancering van Kieskompas.nl
Voorstellen van de lijsttrekkers en lijstrekkersdebat
19.30 uur Informele afsluiting met een drankje

Artikel delen: