Nee, Nee en nog eens NEE in Dalfsen (reactie op actie mestvergister)

Nee, Nee en nog eens NEE in Dalfsen (reactie op actie mestvergister)

Na alle protesten tegen windmolens in het Dalfserveld, het verzet tegen bomenkap langs de Rechterensedijk, is er nu opnieuw een hemelbestormende Dalfsenaar opgestaan…..

 

Ria Mutter, onthoud die naam, is een kruistocht begonnen tegen de bio-industrie en met name tegen de mestvergisters in de Gemeente Dalfsen, als een ware toetsenbord-activiste nodigt ze Dalfsenaren uit als vriend op haar Facebook pagina waar die vervolgens bijgespijkerd worden over alle rampen waarmee de agrarische sector word verondersteld de inwoners van de Gemeente Dalfsen te bedreigen. Al lezend kom ik tot de ontdekking dat zij dit niet helemaal zelf heeft bedacht, achter haar staat namelijk de Partij voor de Dieren, U weet wel, die partij die onder leiding van Marianne Thieme muizen ving in het Tweede Kamer gebouw om ze buiten weer los te laten die vervolgens naar Friesland togen om daar de weilanden kaal te vreten waardoor daar de koeien straks niet naar buiten kunnen omdat er geen gras meer is…over diervriendelijk gesproken…

 

Dezelfde Marianne die pleit voor afschaffen van landbouw subsidie’s maar tegelijkertijd wel subsidie ontvangt via het bedrijf Biotrio van haar echtgenoot. Zoals Marianne in elk debat over elk willekeurig politiek probleem de schuld in de schoenen weet te schuiven van de Bio-industrie, zo roeptoetert onze Ria Mutter, niet al te zeer gehinderd door kennis van de agrarische sector, de inwoners van Dalfsen  alle mogelijke nonsens over de agrarische sector in de oren. Net als de andere voornoemde actievoerders heeft ook zij niet door dat ook op het platteland de tijd niet stil blijft staan, het liefst zien deze mensen dat de agrarische ondernemers  nog gehuisvest zouden zijn in plaggenhutten en zouden werken zoals men dat 100 jaar geleden deed, dat geeft leuke plaatjes als men hun 2 onder 1 kap in hun vinex omgeving verlaat om een fietstochtje te maken over het achterlijke platteland.

 

De harde werkelijkheid is dat er aan keukentafels van familie bedrijven beslissingen over miljoenen investeringen moeten worden genomen ter financiering van schaalvergrotingen om vooral de verwende consument ter wille te zijn, met name op het gebied van prijs. De werkelijkheid is dat door de durf van deze familiebedrijven deze sector nog steeds een van de grootste aanjagers van onze lokale economie is.

 

Het klapstuk van Mutter’s kruistocht vind plaats op 28 februari as wanneer Partij voor de Dieren Tweedekamerlid Esther Ouwehand en de lijsttrekker van de partij voor de komende Provinciale Statenverkiezingen, Lia van Dijk acte de présence geven in de Trefkoele om de burger nog meer in het harnas te jagen tegen de agrariers maar vooral om zieltjes te winnen voor de verkiezingen van 18 maart.

 

Heeft U daar geen trek in? Welnu, daarvoor heeft Ria Mutter ook iets bedacht, ze roept haar volgelingen op om binnenkort naar de mestvergister in Dalfsen te gaan. De bedoeling van Ria Mutter lijkt mij wel duidelijk.

 

Ik zou dan ook graag een tegen oproepje willen plaatsen, mensen die een gezonde argrarische sector in de Gemeente Dalfsen voorstaan zou ik ook willen uitnodigen 28 februari naar de mestvergister te komen…… en breng vooral een goed gevulde giertank mee….

 

Bovenstaand is een ingezonden bericht.

Artikel delen: