Leerzame en vermakelijke avond met Braamhaar

DALFSEN – Nagekomen bericht: Afgelopen woensdag bracht topscheidsrechter Eric Braamhaar een bezoek aan SV Dalfsen. De opkomst was buitengewoon groot en de aanwezigen genoten van een gezellige en leerzame avond.

De Tukker Braamhaar vertelde op animerende wijze over het leven van een topscheidsrechter. Met name de topwedstrijden in de Champions League en de finalewedstrijden in de beker en de compititie maakten veel indruk op de nuchtere Rijssenaar. Daarnaast werd ook de spelregelkennis van de aanwezigen getest. Zo kent de voetbal sport slechts 17 spelregels, die echter wel in allerlei varianten voor kunnen komen. Zelfs de aanwezige spelregelkenners leerden deze avond nog nieuwe feitjes.

Braamhaar versterkte zijn presentatie met bewegende beelden en vertraagde opnamen. Deze technieken worden momenteel ook getest door de KNVB om de scheidsrechters te ondersteunen in hun beslissingen. Braamhaar gaf aan hier een groot voorstander van te zijn. Aan het eind van de avond was iedereen ervan doordrongen dat het fluiten van een wedstrijd geen kleinigheidje is en dat respect voor de leiding een groot goed is. Zie hier eerder deze week geplaatste foto’s.

Artikel delen: