Bericht van Bart Bergman vanaf Caribisch Nederland

Bericht van Bart Bergman vanaf Caribisch Nederland

BONAIRE – DALFSEN – Ik hoorde van mijn pa en ma dat ik op Dalfsennet stond. Willy, Man ,..echt TOP. Ik stuur je het persbericht ,…zie geboren dalfsenaar” en een paar mooie foto’s. Het is de eerste Konings zegel van Caribisch Nederland en het is een wereld primeur. het is nl de eerste postzegel ter wereld met een staatshoofd en als je de zegel scant begint het volkslied te spelen.We zijn echt trots op Bonaire en het is super dat we dit allemaal voor deze prachtige eilanden kunnen doen. groetjes, Bart Bergman

Wilhelmus klinkt op Koningspostzegels Caribisch Nederland
Flamingo Express Dutch Caribbean (FXDC), het Postbedrijf van Caribisch Nederland heeft tijdens het bezoek van koning Willem-Alexander aan Bonaire op 30 april 2015, een unicum gepresenteerd. De eerste Koningspostzegels van Caribisch Nederland die aan de koning zijn aangeboden zijn niet alleen uniek vanwege de “dubbele afbeelding” van de Koning, maar de zegels hebben ook een Koninklijke nieuwigheid. Bij het scannen van de postzegel van de koning met een “Cee app” is het Wilhelmus te horen en bij de postzegel met de afbeelding van de vlag, krijgt men het volkslied van het eiland waar de vlag toebehoort, te beluisteren.
De postzegels verschijnen op de dag dat koning Willem-Alexander en koningin Maxima Bonaire bezoeken. De andere twee eilanden van Caribisch Nederland zijn Saba en St. Eustatius. Van elk eiland verschijnt een postzegelvel bestaande uit tien zegels met 2 verschillende afbeeldingen. Een waar koning Willem-Alexander prominent op is afgebeeld en één waar de vlag van het eiland een belangrijk onderdeel vormt.
De directie van het Flamingo Express Dutch Caribbean (FXDC) met ex Dalfsenaar Bart Bergman is erg trots op deze primeur voor het Koninkrijk en de rest van de wereld. Het volkslied op een postzegel waarschijnlijk een wereldprimeur, deze postzegels met de afbeelding van het staatshoofd en het nationale volkslied, zijn in ieder geval een wereldprimeur.
Nicole Merkies, algemeen directeur van FXDC, zegt “dat het nieuwe bedrijf pas een jaar verantwoordelijk is voor de postbezorging in Caribisch Nederland, maar het desondanks al is gelukt om eind 2014 enkele uitgiftes van postzegels te realiseren.” Deze eerste Koningspostzegel is letterlijk een “kroon op het werk van FXDC” op het gebied postzegeluitgiftes. Mevrouw Merkies geeft aan binnenkort nog meer nieuwe plannen van FXDC te zullen onthullen.
Ex-dalfsenaar Bart Bergman, financieel-directeur van FXDC stond aan de wieg van het drukken van deze eerste Koningszegel. “Ik was haantje de voorste om erbij te zijn toen bij drukkerij Joh. Enschede in Amsterdam onze eerste Koningspostzegel werd gedrukt. Het was niet alleen een indrukwekkende gebeurtenis, maar ook historisch.”
De postzegels zijn verkrijgbaar op alle postkantoren in Caribisch Nederland of via www.postfxdc.nl.
FXDC is een privaat bedrijf in het bezit van de Nederlandse concessie voor de postbezorging op de eilanden van Caribisch Nederland. Hier een link naar onze website en het programma Blauw Bloed,..prachtiog man 4 minuten over FXDC en de overhandiging. Een uniek en ook een historisch moment voor ons en Bonaire, ook hiervan een link.

Foto's 3
Bericht van Bart Bergman vanaf Caribisch Nederland
Bericht van Bart Bergman vanaf Caribisch Nederland
Artikel delen: