Theater bij de Boer

LAARBRUG – Theater bij de boer is een toneel voorstelling dat gespeeld wordt op 4 verschillende locaties op het erf van Laarbrug. En dat is niet in het restaurant maar echt in de stallen en in de machine loods.

In deze toneelstukken staat het wel en wee van de boer centraal -het is telkens dezelfde persoon die gereïncarneerd is en blijft leven op dit perceel- gezien vanuit de boerin en hun dochter.

· Het Veen speelt zich af in 1890, de tijd dat het veen langs de rivier de Vecht werd afgegraven en de verveners kleine stukjes land kochten om vol dromen en idealen te gaan boeren.
Het Veen wordt opgevoerd in de binnenbak.
· Tussen goed en kwaad wordt gespeeld in de oude stallen en vertelt het verhaal van de boer in het laatste jaar van wereldoorlog II (1944), waarin de dochter droomt,
maar uiteindelijk kiest voor het voortbestaan van de boerderij.
· Heike, een oud trekpaard, is onderwerp van de nu al weken durende ruzie tussen de boer en de boerin, omdat de boer Heike wil verkopen om zo ruimte in de nieuwe stallen te maken voor privé-paarden.
· Trekkersverdriet is het verhaal van de boerin, die machteloos moet toezien hoe de boer verpietert in de elektronische en met computers uitgeruste landbouwmachines en zich steeds meer vervreemdt van de te bebouwen grond.

In elk toneelstuk is er een verwijzing naar de andere tijd, waardoor alle eenakters met elkaar verbonden worden. Ze zijn geschreven door Cees Bavius en Pieta Bot (Trekkersverdriet).
De spelers zijn bewoners uit Overijssel en doen dit als vrijwilliger, waarvan sommigen voor de allereerste keer de planken betreden. Regie Cees Bavius en de muziek in de voorstelling is van Ernst van der Sloot.
Tijdens en na de eenakters zijn er streekhapjes/-gerechten gekoppeld aan de tijdsperiode van de toneelstukken.

Speeldata

Zondag 24 mei 2015 aanvang 14.30 uur
Zondag 24 mei 2015 aanvang 19.30 uur

Wij zouden u graag zien op één van deze tijden. Kosten € 17,50 inclusief koffie/thee en de streekhapjes. Geef het door aan familie en vrienden. Het is een leuke voorstelling en er is hard aan gewerkt!!!

Geef je op via Theater bij de boer of stuur een email naar info@laarbrug.nl of bel 0529 – 451655.

 

Artikel delen: