Lanceringen E-Magazine “Puur” en “Feel Food Routes”

Samen sterker in gastvrij Overijssel is bij uitstek de terminologie die van toepassing is op twee unieke samenwerkingsverbanden, die beiden gelanceerd worden op 21 mei a.s.

Dan wordt het tweede e-magazine van Saxion, met als thema Puur en de zogenoemde “Feel Food Routes”, resultaat van een geslaagd PMPC Project, gelanceerd door gedeputeerde Eddy van Hijum. Dit zal op een treffende manier gebeuren.
De beide producten zijn een één op één resultaat van vele samenwerkingen van totaal verschillende ondernemers, instellingen en branches binnen de provincie.
Beiden staan ze geheel in het teken van al het pure dat onze grond te bieden heeft. Zeer zeker de moeite waard om te komen ontdekken en te proeven.
Uiteraard is er gekozen voor een locatie in de provincie, die het pure verhaal vertelt en waaraan zowel het e-magazine als de “Feel Food” Routes zich kunnen verbinden, namelijk Overesch te Raalte.

E-Magazine Puur
In deze tweede editie van het e-magazine Samen Sterker in Gastvrij Overijssel staat het PURE van de provincie Overijssel centraal. Puur genieten van natuur en landschap, smaken, landleven, ‘oersprong’ en beleving.
In het voorwoord vertelt Martin Maassen (regiomanager RECRON) hoe belangrijk de PMPC steun van de provincie Overijssel is voor de vrijetijdseconomie. Verder illustreren diverse ondernemers het thema Puur, door te laten zien hoe hun bedrijf (duurzaam) gebruik maakt van hun pure omgeving. Daarnaast een artikel over ‘kleur bekennen’: hoe geef je als ondernemer je eigen bedrijfsvoering richting met behulp van het Leisure Leefstijlen model? En hoe leg je daarbij een relatie met de prachtige gebiedskenmerken van de Overijsselse regio’s? En wist u dat er veel geld wordt uitgegeven aan souvenirs en dat de meeste ervan in de prullenbak verdwijnen? De heer Flooren neemt u mee in zijn weblecture over de kracht van een (goed) souvenir. Naast deze onderwerpen staat het e-magazine vol met tips en andere wetenswaardigheden. Het magazine wordt in de rubriek Facts & Figures afgesloten met een overzicht van de toegekende realisatiesubsidies op een interactieve kaart.

Feel Food Routes
“Trots ben ik! Op de vijftien afwisselende routes waarmee je fantastische plekken in Overijssel ontdekt. Je start bijvoorbeeld langs de uiterwaarden van de IJssel, in het mooie Vechtdal, op de Holterberg, in het glooiende Twente of in het gastvrije Salland. In het eeuwenoude landschap herken je, ondanks alle vooruitgang, nog steeds waar ons eten vandaan komt. Molens, akkers en boerderijen. Ouderwetse weides vol kruiden, bloemen en vogels. Net als vroeger, vóór de kunstmest. En, geloof me, dat proef je terug in de Streekproducten. Dit in combi met alle mooie culturele en landschappelijke plekjes, maakt de Feel Food routes tot het Fietsplatform. Puur, eerlijk en echt. Zo doen we dat in Overijssel!”
Jeroen Ottink, Landschapscentrum Natura Docet Wonderryck Twente

De Feel Food Routes zijn het resultaat van samenwerking tussen Provincie Overijssel, Natura Docet Wonderryck Twente, Abellife/HR, Fietscity, Natuurboeren, Landelijk Fietsplatform en Fietsvakantie Winkel.

Datum: 21 mei
Tijdstip: 10.00 uur-13.00 uur
Locatie: Overesch, Hondemotsweg 40, Raalte (www.overesch.nl)

Artikel delen: