Ambitiedag SamenSnelInternet

Ervaar de kracht achter lokale breedbandinitiatieven in het buitengebied. Op 18 juni 2015 organiseert het ministerie van Economische Zaken de Ambitiedag SamenSnelInternet. Uitwisseling van kennis op het gebied van snel internet in het buitengebied staat op deze ambitiedag centraal. Bent u betrokken bij een lokaal initiatief op het gebied van snel internet in uw regio, dan is deze dag voor u interessant.

Steeds vaker worden er initiatieven gestart om lokaal snel internet in het buitengebied te organiseren. Maar waar moeten we beginnen? Hoe gaat dit in z’n werk? Wie moeten we betrekken? Welke stappen worden gezet voordat de uitvoering plaatsvindt? Veel vragen en nog veel meer antwoorden. Hierover gaan we in gesprek door met elkaar ervaringen en kennis te delen.

Voor wie?

De Ambitiedag SamenSnelInternet is voor iedereen die te maken heeft met het realiseren van snel internet in buitengebieden, zoals lokale initiatiefnemers, medewerkers van gemeenten en provincies of marktpartijen uit de telecomsector. Door deelname van verschillende partijen kunnen we van elkaar leren, bespreken wie waar staat en inzicht krijgen waarom bepaalde keuzes worden gemaakt zoals ze worden gemaakt.

Eén van de tools die men kan gebruiken in de diverse stappen van het realiseren van snel internet in het buitengebied, is de website samensnelinternet.nl. Deze website is ontwikkeld om kennis en ervaringen gebundeld aan te bieden aan iedereen die wil starten met snel internet in het buitengebied. De website samensnelinternet.nl wordt op 18 juni a.s. gelanceerd, zodat u er na de ambitiedag direct gebruik van kunt maken in uw regio.

Noteer 18 juni 2015 alvast in uw agenda en geef het door in uw netwerk! De ambitiedag begint om 13.00 uur en wordt om 16.30 uur afgesloten met een netwerkborrel en is op een nog nader te bepalen locatie in Utrecht. Na aanmelding ontvangt u de uitnodiging met de definitieve locatie en het programma voor de Ambitiedag SamenSnelInternet.

Meer informatie of aanmelden

Om u aan te melden mailt u naar samensnelinternet@minez.nl. U kunt ook bellen naar het secretariaat van de directie Telecommarkt (070 379 8113).

Graag tot ziens op 18 juni!

 

Artikel delen: