Vier basisscholen winnen BankBattle

NIEUWLEUSEN – Op maandag 18 mei hebben dertig scholen, verdeeld in vier clusters, deelgenomen aan de BankBattle van Rabobank Vaart en Vechtstreek. B.s. De Langewieke uit Dedemsvaart, Ds. Koningsbergerschool uit Bergentheim, b.s. de Tweemaster uit Nieuwleusen en C.B.S. de Schakel uit Beerzerveld wonnen de strijd. De scholieren ontvingen afgelopen vrijdag de prijs, een taart en een workshop bij Max Music, uit handen van Rabobank-medewerker Wianne Westerling, adviseur Particulieren KCC.

De BankBattle is een race tegen de klok, waarbij de deelnemende basisscholen tegen elkaar strijden en hun parate kennis en computervaardigheden moeten inzetten. Het succesvol afronden van de BankBattle vereist tactiek, strategie en vooral klassikaal samenspel.
Enthousiasme
De leerlingen waren erg enthousiast over de BankBattle. De 238 vragen die ze voorgelegd kregen hadden onder andere betrekking op muziek, computers en verschillende schoolvakken. Alle antwoorden correspondeerden weer met een blad met cijfers. “Met het zoeken van de nummers waren we nog het langste bezig”, aldus een van de leerlingen. Uiteindelijk resulteerde dit na een half uur tot anderhalf uur hard werken in een eindopdracht waarvan de oplossing moest worden opgeslagen in de digitale BankBattleKluis. Docenten mochten geen hulp bieden, de leerlingen moesten het echt zelf doen.

Winnende scholen
In het werkgebied van Rabobank Vaart en Vechtstreek deden in totaal dertig basisscholen mee. Deze scholen zijn verdeeld in vier clusters. Per cluster is er een winnende school. De winnende school in cluster 1: b.s. De Langewieke uit Dedemsvaart met een eindtijd van 1:03:24 uur. In cluster 2: b.s. Ds. Koningsbergerschool uit Bergentheim met een eindtijd van 0:41:59 uur. In cluster 3: O.B.S. de Tweemaster uit Nieuwleusen met een eindtijd van 1:10:53 uur en in cluster 4: C.B.S. De Schakel uit Beerzerveld met een eindtijd van 1:07:38. De volledige uitslag is te vinden op www.bankbattle.nl. De Rabobank is een coöperatieve bank met leden en staat midden in de samenleving. Ook jeugd en jongeren zijn een belangrijk onderdeel van de samenleving. Niet voor niets heeft Rabobank Vaart en Vechtstreek dan ook volop aandacht voor hen. De BankBattle is hier een van de onderdelen van. Meer weten? Kijk op www.rabobank.nl/vvs.

Artikel delen: