Amoene van Haersolte weer actueel - Foto: LenzeL.
Foto: LenzeL.

Amoene van Haersolte weer actueel

Er is een bibliofiele uitgave verschenen van Amoene van Haersolte en haar zus Louise, die schreef onder de schuilnaam Louise Odilon. Een lang verhaal van Amoene (Lucile)en een korte bijdrage van haar zus ( Het ei). De dames staan samen op de voorkant van het bundeltje.
Voor Dalfsen is Amoene weer meer voor het voetlicht gekomen door Hotel Haersolte en pannenkoekenrestaurant De Barones onder één dak. In Huize Gerner schreef Amoene ook het verhaal in dit mooie werkje.

Het is een uitgave van echte liefhebbers van het goede boek in Utrecht. Daar woonden Amoene en Louise op Maliebaan 23. Hun vader- jonkheer Rudolph Arent van Holthe tot Echten – was er directeur van een verzekeringsmaatschappij. Het gezin was welvarend.

Het is een bibliofiele uitgave, met slechts 40 exemplaren. Wie een genummerd ex. wil bemachtigen moet vlot zijn, want op is op. 11 euro (inclusief verzendkosten) sturen naar Antiquariaat Hindericks&Winderikcx, NL46INGB0005450980 of een briefje schrijven naar dat antiquariaat, Oude Gracht 234, 3511 NT Utrecht. Het boekje met de rekening worden dan toegezonden.

Artikel delen:
Foto 1