Veiligheidsdag 2015: samenwerken aan veiligheid

REGIO – Hardenberg is op zaterdag 15 augustus het toneel van de tweejaarlijkse Veiligheidsdag van de Veiligheidsregio IJsselland. Een interactieve dag waarop brandweer, politie, geneeskundige hulpdiensten, defensie, waterschap, gemeente én vrijwilligersorganisaties je laten zien hoe zij zich dagelijks inzetten voor onze veiligheid. Waarschijnlijk zijn dat meer organisaties dan je denkt. Wil je weten hoe we samen kunnen zorgen voor onze veiligheid? Kom dan tussen 10.00 en 16.00 uur naar de Veiligheidsdag in Hardenberg.

Wat moet je doen als er thuis brand uitbreekt, hoe kun je cybercriminaliteit voorkomen, hoe kun je samen met je buren alert zijn op verdachte situaties, hoe kun je zelf eerste hulp verlenen en hoe vinden reddingshonden vermiste personen onder het puin? Je ontdekt en beleeft het op de Veiligheidsdag. Je krijgt ook de kans om in een F-16 te stappen, plaats te nemen in een politie- of brandweerauto of te helpen met het bouwen van een dijk. Kortom, een dag die bol staat van de activiteiten voor jong en oud. Kijk voor meer informatie op www.hardenberg.nl/veiligheidsdag

Opletten en elkaar bijstaan
Hulpverleningsorganisaties bereiden zichzelf voor op een mogelijke ramp of crisis. Dit doen ze door plannen te maken, door te oefenen en door te leren van elkaar. De inwoners in onze regio zijn daarbij zeker zo belangrijk. Iedereen kan zich vanuit zijn of haar mogelijkheden inzetten voor elkaar: het kind dat van de fiets valt, de buurman die onwel wordt, de voorbijganger die wordt aangereden of het huis verderop waar de deur open staat. Door simpelweg op te letten en elkaar bij te staan draag je al bij aan elkaars veiligheid.

Deelnemers Veiligheidsdag 2015
Een groot aantal hulpdiensten en (vrijwilligers)organisaties zetten zich in voor onze veiligheid. Zij presenteren zich op de Veiligheidsdag. Denk hierbij aan:
Brandweer IJsselland
Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio (GHOR)
Politie team Vechtdal
Veilig Verkeer Nederland afdeling Hardenberg
Waterschap Vechtstromen
Defensie
Provincie Overijssel
Gemeente Hardenberg
Toezichthouders en Handhaving Vechtdal (THV)
Veiligheidsregio IJsselland

Artikel delen: