Nieuw: gratis fietsapp Landschap Overijssel ‘fietsen in Overijssel’ - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Nieuw: gratis fietsapp Landschap Overijssel ‘fietsen in Overijssel’

DALFSEN – Landschap Overijssel wil mensen inspireren om er vaker op uit te gaan en nog meer te ontdekken in en te genieten van natuur&landschap. Na de ontwikkeling van de app ‘wandelen in Overijssel’ is nu ook de gratis routeapp ‘fietsen in Overijssel’ klaar voor gebruik. Voor fietsers in Overijssel staan vanaf nu tien van de mooiste routes gereed in de fietsapp!

Mooiste fietsroutes van Overijssel

Klimmen naar het hoogste punt van de Lonnekerberg of rustig ‘peddelen’ langs de bloeiende heide op Hof Espelo? Geïnteresseerd in middeleeuwse verdedigingslinies in het landschap? Of op zoek naar bijzondere planten in het Reestdal? Fietsen in Overijssel wordt steeds leuker! Landschap Overijssel zet samen met vrijwilligers de mooiste routes en prachtigste streekverhalen in een app. Fietsers kunnen vanaf nu kiezen uit zo’n tien verschillende routes, zoals de historische route langs de ‘Sallandse Landweer‘ (28 km), de kunstroute ‘Ateliers in bedrijf‘ (22 km) of fietsen door het oude hoevenlandschap van ‘Sint Isidorushoeve’ (32 km).

App ‘wandelen in Overijssel’ al 25.000 downloads

Inmiddels weten veel wandelaars Landschap Overijssel al te vinden als aanbieder van routes. Sinds de start van het routeproject zijn er al ruim 25.000 downloads geweest van de wandelapp. Nieuwsgierig? Zoek op ‘fietsen in Overijssel’ of ‘wandelen in Overijssel’ in de App Store (voor iPhone en iPad) of Google Play Store (voor smartphone en tablet met Android) en download gratis de routeapps.

Wandel- en fietsroutes ook beschikbaar via website Landschap Overijssel

Voor mensen zonder smartphone en voor diegenen die tijdens de wandeling geen telefoon of tablet willen gebruiken, staan de routes ook op de website van Landschap Overijssel.

Kijk op landschapoverijssel.nl/routes

Waardevol Overijssel

Overijssel is prachtig en waardevol en biedt afwisseling voor mens, plant en dier. Al dit moois moet beschermd worden voor onszelf en generaties na ons. Landschap Overijssel beschermt natuur en landschap al meer dan tachtig jaar. Dit doet zij samen met ruim 9.500 donateurs, bijna 50 Overijsselse bedrijven en ruim 7.000 vrijwilligers. Meer informatie op www.landschapoverijssel.nl

Artikel delen: