Extra zitplaatsen in verlengde treinen op de Vechtdallijnen

Extra zitplaatsen in verlengde treinen op de Vechtdallijnen

DALFSEN – Vrijdagmiddag hebben gedeputeerden Bert Boerman en Henk Brink, directeur Operatie van Arriva Nederland, André Cnossen en Hellen van Dongen van het ministerie van Infrastructuur en Milieu het startschot gegeven voor de inzet van de verlengde treinen op de Vechtdallijnen. Drie treinen zijn de afgelopen periode bij Zwitserse treinfabrikant Stadler voorzien van een extra tussen-treinstel. De verlenging van de treinen levert 55 extra zitplaatsen per trein op.

Vanaf vrijdag 4 september rijden de drie verlengde treinen op de Vechtdallijnen. Hierdoor komen er 165 extra zitplaatsen beschikbaar voor reizigers die tijdens de spits tussen Zwolle en Emmen reizen. Arriva verzorgt in opdracht van de provincies Overijssel en Drenthe sinds eind 2012 het vervoer op de Vechtdallijnen tussen Zwolle en Emmen. Het aantal reizigers is de afgelopen twee jaar sterk gegroeid en die trend lijkt zich ook naar de toekomst door te zetten.

Comfortabel reizen
De verlenging van de treinen komt tot stand door middel van een bijdrage van het ministerie van Infrastructuur en Milieu en de provincies Overijssel en Drenthe. De gedeputeerden Bert Boerman en Henk Brink, verantwoordelijk voor openbaar vervoer in Overijssel en Drenthe, verwachten dat met de capaciteitsverruimende maatregelen de reizigers ook in de toekomst op een comfortabele manier van de Vechtdallijnen gebruik kunnen blijven maken. Het vervoer wordt hiermee ook aantrekkelijker voor nieuwe reizigers. Reizigers ontvangen deze dagen een kleine attentie van de vervoerder; een waterflesje, handig en comfortabel voor onderweg.

Artikel delen: