N340 moet omleidingsplan Noord worden

N340 moet omleidingsplan Noord worden

DALFSEN – N340 moet omleidingsplan Noord worden aldus de heer Scherpenkate die vanavond gebruik maakte van het inspreekrecht tijdens de gemeenteraadsvergadering te Dalfsen. De heer Scherpenkate heeft dit ook ter visie gebracht bij de Statenleden in het provinciehuis. Hij verbaast zich er over dat juist nu de provincie de onteigeningsplannen weer in werking heeft gesteld rond de spoorlijn en noemt het een onzalige werkwijze omdat dit mogelijk een noordelijk plan blokkeert, terwijl het besluit nog steeds niet definitief is.
Niemand wil het plan wat er nu ligt, Hardenberg vreest zelfs leegstand van bedrijven, Vriezenveen en Twenterand missen een goede verbinding naar de A28 en gaan voor plan Noord. Infrastructuur is niet alleen het aanleggen van een weg, maar ook rekening houden met de economie die alleen gebaat is met een goede ontsluiting.

Scherpenkate noemt het plan wat er nu ligt zo slecht dat hij een oproep doet aan de raad van de gemeente Dalfsen het plan Noord te ondersteunen en daar waar bestaande boerderijen staan, er desnoods omheen leggen. Of de weg nu een halve kilometer langer wordt is niet van belang, nu een onzalig idee ten uitvoer brengen wil niemand en de doorstroming blijft maar op 50% terwijl het met plan noord 100% gegarandeerd is.
Hij deed de oproep: Ga voor plan Noord, belemmeringen over hoge viaducten noemt hij onzin. Een weg kan ter plaatse van een kruising ook verdiept worden aangelegd en de kruisende weg iets hoger, dit zal voor niemand een probleem zijn en passen in het landschap.
WvdV

Foto: Archieffoto Dalfsennet.nl

Foto 1
Artikel delen: