Feestelijke opening nieuwe speeltuin Schaapmanstraat

Feestelijke opening nieuwe speeltuin Schaapmanstraat

LEMELERVELD – Zondagmiddag 4 oktober was een feestelijke dag voor de bewoners van de Schaapmanstraat. De nieuwe speeltuin werd feestelijk geopend.

De oude speeltuin was na 15 jaar verouderd. De nieuwe speeltuin is in goed overleg met de Gemeente Dalfsen gerealiseerd. De bewoners en kinderen mochten meedenken en een ontwerp indienen. Hiervan is goed gebruik gemaakt zodat in het ontwerp van Velopa Omniplay ook echt de wensen een ideeën van de bewoners en kinderen terug te zien is.

Begin september werd de oude speeltuin gestript met hulp van enkele vaders uit de Schaapmanstraat. Zodat de gemeente vlot kon beginnen aan het nieuwe ontwerp. Per dag zagen de bewoners en kinderen de speeltuin groeien. Het resultaat is een eigentijdse open speeltuin met een kunstgras trapveldje, grote zandbak, klimtoestel en gezellige zitje voor de ouders. Ook een hinkelpad, knikkerpotjes en schommel ontbreken niet. De bewoners en kinderen zijn heel erg blij met het eindresultaat. De kinderen maken er met veel plezier gebruik van!

Zo’n mooie speeltuin verdiend natuurlijk een echte opening en de feestcommissie besloot dit in combinatie met de jaarlijkse buurt BBQ te doen. De buurt werd verrast met hoog bezoek want Zijne Koninklijke Hoogheid Koning Willem Alexander vergezeld met twee lakeien kwamen vanuit Drakestein de Schaapmanstraat in gereden. Na een kleine toespraak knipte de Koning het lint door en kon de buurt BBQ starten. Onder een stralende najaarszon vermaakte de kinderen zich op het springkussen, gloeide de kolen op de BBQ en kletsen de buurt bij op de loungebank van Wagenmans Wonen. Met de swingende muziek op de achtergrond bleef het nog lang gezellig in de Schaapmanstraat. De bewoners en kinderen danken de Gemeente Dalfsen, Velopa Omniplay en alle anderen die deze mooie speeltuin hebben mogelijk gemaakt.

Artikel delen: