Natuurwerkdag 7 november 2015 - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Natuurwerkdag 7 november 2015

REGIO – Op zaterdag 7 november vindt voor de 15e keer de landelijke Natuurwerkdag plaats. In Overijssel worden de activiteiten gecoördineerd door Landschap Overijssel. Ook in Salland en het Vechtdal zijn volop activiteiten waarvoor vrijwilligers worden gezocht. Zin in een dagje buiten zagen, snoeien of bijvoorbeeld opruimen? Doe dan mee aan de grootste vrijwilligersdag in het groen en wij zetten een kop warme soep voor je klaar!

De grootste vrijwilligersdag in het groen voor jong en oud
Samen buiten aan de slag met zagen, snoeien of bijvoorbeeld opruimen? Dat kan op zaterdag
7 november tijdens de Natuurwerkdag 2015. LandschappenNL organiseert dit jaar voor de 15e keer de Natuurwerkdag op bijna 500 locaties in Nederland voor jong én oud. Op veel locaties worden speciale kinderactiviteiten georganiseerd, zodat het hele gezin kan meedoen.

Landschap kan niet zonder vrijwilligers
Het werk dat verzet wordt op de Natuurwerkdag levert een belangrijke bijdrage aan het beschermen en behouden van natuur & landschap. In heel 2014 hebben vrijwilligers in Overijssel bijna 160.000 uur in het landschap geïnvesteerd! Dankzij vrijwilligerswerk kan iedereen blijven genieten van ons karakteristieke Nederlandse landschap.

Samen buiten aan de slag in Salland en het Vechtdal
In Overijssel zijn maar liefst 50 locaties aangemeld waar vrijwilligers aan de slag kunnen tijdens de Natuurwerkdag. Zoals bij Hellendoorn, waar je kunt helpen bij het vrijmaken van de oevers van de Regge. Je kunt boompjes uitsteken in het Zandstuvebos bij Den Ham of helpen bij het onderhoud van de houtwal bij bezoekerscentrum De Wheem van Landschap Overijssel in Balkbrug. Samen met kinderen en jongeren aan de slag? Help dan de JuniorRangers van Landschap Overijssel op de Lemelerberg bij hun zaag- en snoeiwerk of doe mee met het knotten op landgoed Soeslo, vlakbij Zwolle. Kijk op www.natuurwerkdag.nl voor alle locaties en activiteiten bij jou in de buurt en meld je aan!

Waardevol Overijssel
Overijssel is prachtig en waardevol en biedt veel afwisseling voor mens, plant en dier. Al dit moois moet beschermd worden voor onszelf en de generaties na ons. Landschap Overijssel beschermt de natuur en het landschap in Overijssel al meer dan tachtig jaar. In haar eigen 54 natuurterreinen, maar ook bij en met andere grondeigenaren. Dit doet zij samen met ruim 9.500 donateurs, bijna 50 Overijsselse bedrijven en ruim 7.000 vrijwilligers. Meer informatie over het waardevolle Overijssel en hoe dit landschap te beleven op www.landschapoverijssel.nl

Artikel delen: